Οι ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ χρησιμοποιούν την Ελλάδα για ΠΑΡΑΝΟΜΗ μεταφορά ΟΠΛΩΝ!

Σε συναγερμό οι αρχές

Σε επιφυλακή είναι οι ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό ακραίων ισλαμιστών. Μάλιστα, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Μάντσεστερ, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες ανταλλάσσουν καθημερινά πληροφορίες με την υπόλοιπη Ευρώπη για τζιχαντιστές που έχουν μπει στο μικροσκόπιο και ενδέχεται να βρίσκονται στη Ελλάδα.

Ιδανικό μέρος για δράση ακραίων ισλαμιστών είναι η χώρα μας, σύμφωνα με αναλυτές. Τα κυκλώματα χρησιμοποιούν τα λιμάνια και τη τεράστια ακτογραμμή της Ελλάδας για την παράνομη μεταφορά όπλων.

Ο αναλυτής θεμάτων εθνικής ασφάλειας, Ιωάννης Μιχαλέτος, εξηγεί στο Star ότι «υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές λαθρεμπορίας οπλισμού προς τις τζιχαντιστικές ομάδες. Η πρώτη διαδρομή ξεκινά από δυτικά Βαλκάνια, Αλβανία και Μαυροβούνιο, διέρχεται του Ιονίου πελάγους, καταλήγει στη Λιβύη και στη συνέχεια μεταφέρονται στη Συρία. Η δεύτερη διαδρομή ξεκινάει από τη νότια Ουκρανία, διέρχεται του Αιγαίου πελάγους, καταλήγει στη βόρειο Αφρική, κυρίως Αίγυπτο και Λιβύη και από εκεί υπάρχει μαζική μεταφορά προς τα πεδία μαχών της Συρίας». 

Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρακολουθούν στενά 10 μουσουλμάνους, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έχουν πολεμήσει στη Συρία και τώρα βρίσκονται στη χώρα μας σε τρομοκρατική αναμονή.

«Έχουμε, σύμφωνα με τα στοιχεία της Europol, στην Αθήνα την ύπαρξη ενός μεγάλου δικτύου πλαστογράφων ταξιδιωτικών εγγράφων. Έχουμε εκτεταμένα δίκτυα του λεγόμενου συστήματος χαβάλα, άτυπης χρηματοοικονομικής μεταφοράς κεφαλαίων που χρησιμοποιούνται από οργανώσεις, χωρίς να αφήνουν ίχνη» αναλύει ο κ. Μιχαλέτος.

Από κόσκινο περνούν οι ελληνικές αρχές αυτοσχέδιους χώρους προσευχής σε hot spots, αλλά και τζαμιά, όπου μέλη του ISIS προσηλυτίζουν νεαρούς μουσουλμάνους και τους μετατρέπουν σε κινητές βόμβες. Έχει αποδειχτεί πλέον ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρα transit. Είναι και κρησφύγετο τζιχαντιστών.

Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, κ. Ιωάννης Μάζης, περιγράφει το εξής: «παραδείγματος χάριν, ο Άμπαούντ είχε διαμείνει στο Παγκράτι. Έχουν συλληφθεί στη Γερμανία ή το Βέλγιο μουσουλμάνοι, οι οποίοι νοίκιαζαν το ΄14 και το ΄15 σπίτια στην Αθήνα και την Τουρκία σε ανθρώπους που πήγαιναν ως μαχητές στο Ισλαμικό κράτος. Εσχάτως, δικάστηκαν δύο άτομα. Μιλάμε για τη Θράκη».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top