"Ανακαίνιση" του τουρισμού- Διατηρητέα κτίρια μετατρέπονται σε μπουτίκ ξενοδοχεία

Η Αθήνα βουλιάζει από επισκέπτες

Η Αθήνα βουλιάζει από επισκέπτες. Η δυναμική που απέκτησε ο τουρισμός στην πρωτεύουσα δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις του κέντρου και ώθηση σε νέους ανθρώπους να ανοίξουν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες.

Ένα κτίριο του μεσοπολέμου, στην οδό Βουλής, δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, μεταμορφώνεται εδώ και λίγους μήνες σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο. Πίσω από την επένδυση βρίσκεται ένα νέο ζευγάρι, που είδε στον τουρισμό τη μεγάλη ευκαιρία.

«Είναι μια καλή περίοδος για να αναπτυχθεί η Αθήνα και θέλουμε να είμαστε και εμείς μέρος αυτής της ανάπτυξης» λένε. «Θέλουμε ποιοτικούς τουρίστες στην Αθήνα, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτούς του τουρίστες για να δημιουργήσουμε και ένα σωστό τουρισμό στην Ελλάδα. Φτάνει πια ο τουρισμός του σακιδίου».

Το εγχείρημα της Άννας και του Λευτέρη δεν είναι το μοναδικό. Με τους τουρίστες να κατακλύζουν την πρωτεύουσα, πολλά νεοκλασικά κτίρια ανακαινίζονται και μετατρέπονται σε μικρά μπουτίκ ξενοδοχεία, συντελώντας στο θαύμα που περιμέναμε: Το άνοιγμα θέσεων εργασίας.

Φέτος μόνο στην Αθήνα περιμένουμε πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο αριθμός αυτός είναι ζωτικής σημασίας για μια πόλη που τα τελευταία χρόνια παλεύει με την ύφεση.

To κέντρο αυτή τη στιγμή ζει απ' τους τουρίστες. Καφέ, εστιατόρια, περίπτερα, μαγαζιά όλα γεμάτα. Στα ξενοδοχεία οι πληρότητες έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Ακόμη και οι υπηρεσίες μεταφοράς με λιμουζίνες και μίνι βαν καταγράφουν άνοδο.

Όλοι όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό, ωστόσο, τονίζουν πως το κράτος δεν είναι δίπλα τους. Η υπέρμετρη φορολογία βάζει εμπόδια στην προσπάθεια τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top