ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR ο διοικητής του Αγ. Σάββα: "Αυτοί που έκλεψαν, ήξεραν πού είναι το καθετί"

"Είναι κάτι που με ξεπερνάει"

Άγνωστοι δράστες χτύπησαν μεταξύ 4 και 6 η ώρα τα ξημερώματα της Δευτέρας στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", κλέβοντας ιατρικά εργαλεία αξίας 500.000 ευρώ κι αφήνοντας χιλιάδες ασθενείς με σοβαρά προβλήματα υγείας χωρίς ιατρικές εξετάσεις.

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, οι δράστες έφτασαν μπροστά στο πνευμονολογικό ιατρείο, έσπασαν την κεντρική πόρτα και άρπαξαν ένα συνδετικό για τον υπέρηχο του βρογχοσκοπικού, ένα συνδετικό για το βίντεο του μηχανήματος, και ένα πληκτρολόγιο πολλών χιλιάδων ευρώ.

Μπήκαν όμως και στο γαστρεντερολογικό ιατρείο. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι άνοιξαν την πόρτα, καθώς διαθέτει κωδικό ασφαλείας. Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο να έκαναν εικονική διάρρηξη στην κεντρική κλειδαριά για να καλύψουν τα ίχνη τους. Από το γαστρεντερολογικό ιατρείο άρπαξαν 7 ενδοσκοπία και έναν επεξεργαστή. Η συνολική αξία των κλοπιμαίων αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Οι κινήσεις των διαρρηκτών ήταν μελετημένες, ακόμη και στον τρόπο που διέφυγαν, καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η ΓΑΔΑ. 

Ο διοικητής του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», κ. Γιώργος Δενδραμής, μίλησε στην κάμερα του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό, που θέτει σε κίνδυνο συμπολίτες μας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Είναι κάτι που με ξεπερνάει, δεν μπορώ να φανταστώ τι θέλουν να τα κάνουν (όσα έκλεψαν). Δεν υπάρχει εξήγηση» λέει ο κ. Δενδραμής. «Στο νοσοκομείο έχει γίνει αγώνας από τους διευθυντές του πνευμονολογικού και του γαστρεντερολογικού, έχουν δώσει τη ζωή τους να φτιάξουν τμήματα που για εμάς και για όλη την Ελλάδα είναι πρότυπο. Αυτά τα μηχανήματα ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. O σκοπός ήταν να αποδώσουμε στον ασθενή το καλύτερο δυνατό. Κι αυτό κάνουμε και σήμερα».

Πέρυσι, το Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» κάλυψε όλους τους ασθενείς, «είτε ήταν ασφαλισμένοι είτε ήταν ανασφάλιστοι είτε ήταν μετανάστες, χωρίς κανείς να πληρώσει τίποτα» όπως εξηγεί ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλει ο κ. Δενδραμής, «αυτοί που το έκαναν, ήξεραν τα πάντα! Πού είναι το καθετί».

Οι 2 διευθυντές των τμημάτων από τα οποία εκλάπη εξοπλισμός, αλλά και το προσωπικό του νοσοκομείου, «ξεπερνώντας τον εαυτό του, δέχονται ασθενείς, με όποια μηχανήματα έχουν μείνει και συνεχίζουν».

Στο σημείο δεν υπήρχε κάμερα ασφαλείας. «Για ευνόητους λόγους δεν υπάρχουν κάμερες στους χώρους του νοσοκομείου».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top