Επιμένουν οι "Πράκτορες" στη Δυτική Θράκη- Εντυπωσιάζει η ελληνική αδράνεια

Το προκλητικό κείμενο που στάλθηκε στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ

Στο όνομα του Αλάχ η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων της Δυτικής Θράκης  με θράσος στέλνει τώρα  επιστολές στον ΟΗΕ θέλοντας να είναι αυτή που θα κάνει κουμάντο  στη Θράκη.

Ο τίτλος του κειμένου  που δημοσιεύει το militaire.gr   δείχνει  τις  προθέσεις  των Τούρκων που αλωνίζουν στο εξωτερικό. Κάνει λόγο για “Το  δικαίωμα της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης να εκλέγει μόνη της τους θρησκευτικούς της ηγέτες". 

«Θέλουν να επιβάλουν στη χώρα μας τους δικούς τους μουφτήδες. Και ακόμα και αν γινόταν αποδεκτό θα έπρεπε να γίνει με τους κανόνες που γίνονται οι εκλογές στη χώρα μας, δηλαδή να ξέρουμε ποιο είναι το σώμα, πότε έγιναν οι εκλογές, ποιοι ψήφισαν, κάτι που δεν έχει γίνει» ανέφερε στο Star η περιφερειακή σύμβουλος ΑΝΕΛ Αν. Μακεδονίας-Θράκηυς, Χρύσα Ούτση.

Στο  προκλητικό  κείμενο που στάλθηκε στον Γενικό Γραμματέα  του ΟΗΕ αναφέρουν 12 φορές τη φράση «Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θρακης» .Ζητούν να εξομοιωθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τους Μουφτήδες. Θέλουν να επιβάλουν τους ψευδομουφτήδες  που κινούνται όπως καταγγέλλουν οι Θρακιώτες βάσει εντολών του τουρκικού προξενείου. Παράλληλα διαμαρτύρονται και για τη διδασκαλία του Κορανίου στα Ελληνικά. Μπροστά σε αυτές τις προκλήσεις η Αθηνά δεν αντιδρά.

«Εμείς δεν μπορούμε να προσπερνάμε έτσι επιπόλαια και επιδερμικά και να λέμε το κάνουν για εσωτερικούς ή κομματικούς λόγους. Εμείς πρέπει να έχουμε την ετοιμότητα να προασπίσουμε αποφασιστικά τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα» τόνισε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης.  

Όσο η Αθήνα δεν αντιδρά οι Τούρκοι ξεσαλώνουν. Σήμερα μάλιστα πανηγυρίζουν γιατί  η μη κυβερνητική οργάνωση Ομπρέλα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με έδρα την πόλη Βιτεν της Γερμανίας θα στέλνει αντιπροσωπεία στο Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών. Αυτό όμως που δεν αναφέρουν στους πανηγυρισμούς τους είναι ότι αναγνωρίσθηκαν ως μη κυβερνητική οργάνωση.

Εθνικιστικά τραγούδια της Τουρκίας στη Θράκη

Αυτό θα ακούσετε στο βίντεο είναι το τραγούδι  ύμνος των Τούρκων που κυριαρχεί σε κάθε εθνική τους γιορτή. Το «ολορούμ τουρκιγιέμ» που σημαίνει «Τουρκία πεθαίνω για σένα»| ακούστηκε σε γιορτή Μουσουλμάνων στην Ξάνθη πριν από λίγες ημέρες.

Το συγκρότημα μάλιστα που το τραγούδησε δεν δίστασε να φωτογραφηθεί μπροστά στην πράσινη σημαία της  Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης όπως την ονομάζουν στη Γερμανία. Εκεί που οι Τούρκοι έφθασαν στο σημείο να μελοποιήσουν το μεγάλο τους όνειρο .Την νέα οθωμανική αυτοκρατορία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top