ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: Φόβοι για ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ στην Ελλάδα!

Αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας στα Hot Spots

Φόβο για ύπαρξη τζιχαντιστών σε κέντρα φιλοξενίας εκφράζουν οι ίδιοι οι μετανάστες, όπως μετέφερε ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας σε συνέδριο. Την ίδια στιγμή, ξέφραγο αμπέλι είναι το Ελληνικό, όπου οι μετανάστες περιγράφουν στην κάμερα του Star τις βίαιες αντιπαραθέσεις ανάμεσά τους.    

Ένας από τους Αφγανούς  που ζουν μέσα στο Ελληνικό είναι φανατισμένος κατά των Ταλιμπάν, οι οποίοι, όπως λέει, κατέστρεψαν την χώρα του. Μάλιστα, δηλώνει με τον πιο έντονο τρόπο, όπως θα δείτε στο βίντεο, το μίσος του εναντίον τους.

Το θρησκευτικό αίσθημα είναι ιδιαίτερα έντονο ανάμεσα στους μετανάστες, κάτι που εκδηλώνεται και στον χώρο προσευχής που έχει δημιουργηθεί μέσα στο Ελληνικό.

Άνθρωποι, κυνηγημένοι στις χώρες τους από τους φανατικούς, δυσκολεύονται ή ακόμη και φοβούνται να μιλήσουν για τους τζιχαντιστές. Όταν αποφασίσουν να το κάνουν, προσπαθούν να το εκφράσουν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην γίνουν στόχος.

Οι συμπλοκές μεταξύ των μεταναστών μέσα στο Ελληνικό γίνονται για διάφορους λογούς, είτε επειδή ορισμένοι είναι φανατικοί που πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες ή επειδή ορισμένοι κάνουν χρήση ουσιών.

Η αστυνομία στο παρελθόν είχε εξαρθρώσει πυρήνες τζιχαντιστών στην Αττική.

Ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής δεν συνδέει την τρομοκρατία με το μεταναστευτικό. Όμως, μετέφερε την αγωνία των μεταναστών για τους τζιχαντιστές.

Την ίδια στιγμή, μετανάστες που ζουν στο Ελληνικό αρνούνται κατηγορηματικά να το εγκαταλείψουν και να μεταφερθούν στην υπερσύγχρονη δομή της Θήβας, γεγονός που προβληματίζει τις αρχές για τις αληθινές τους επιδιώξεις.

Πάντως, η Ελληνική επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου χαρακτηρίζει άθλιες τις συνθήκες μέσα στο Ελληνικό και ζητά να μεταφερθούν οι μετανάστες σε άλλες δομές.

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top