Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ με ελικόπτερο σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγωδία στην Ελασσόνα

Απάτσι έκανε αναγκαστική προσγείωση σε χωράφι κοντά στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας

θρίλερ ελικόπτερο

Συναγερμός σήμανε στις Ένοπλες Δυνάμεις το βράδυ της Τετάρτης. Ένα ελικόπτερο απάτσι που πραγματοποιούσε νυχτερινή άσκηση προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση. Το γεγονός προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία, καθώς συνέβη σχεδόν ένα μήνα μετά την τραγωδία με το ελικόπτερο στην Ελασσόνα, όπου τέσσερις αξιωματικοί έχασαν τη ζωή τους. 

Το ελικόπτερο με δύο μέλη πλήρωμα απογειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης από τη βάση των απάτσι στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, κατά την διάρκεια της πτήσης άναψε κόκκινο λαμπάκι, αναγκάζοντας τον κυβερνήτη να προχωρήσει σε αναγκαστική προσγείωση. Επειδή ήταν νύχτα, το πλήρωμα προσγείωσε το ελικόπτερο σε.. χωράφι και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα δύο μέλη είναι καλά στην υγεία τους. 

Ωστόσο, όπως ήταν φυσικό, η αγωνία μέχρι την ασφαλή προσγείωση ήταν μεγάλη, καθώς το σκοτάδι και η πρόσφατη τραγωδία με το ελικόπτερο στην Ελασσόνα,  έκαναν τα πράγματα πιο δύσκολα. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά. 

Η βλάβη του ελικοπτέρου θα επιδιορθωθεί το πρωί της Πέμπτης. Μέχρι τότε στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται στο χωράφι, όπου μετατράπηκε σε ... διάδρομο προσγείωσης, αναλαμβάνοντας τη φύλαξη του.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Τετάρτης 19 Απριλίου συνετρίβη στην Ελασσόνα στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Χιούι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις αξιωματικοί του στρατού και να σωθεί μία γυναίκα αρχιλοχίας. Τα συντρίμμια του βρέθηκαν 3 με 4 χιλιόμετρα βόρεια του Σαρανταπόρου Ελασσόνας, μετά από ειδοποίηση τεχνικών της ΔΕΗ. Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια της τραγωδίας είναι ότι το «Χιούι» έπεσε πάνω σε καλώδια και συνετρίβη στο έδαφος. Άλλωστε, η ορατότητα δεν ήταν καλή και υπήρχε πυκνή νέφωση την ώρα του δυστυχήματος, ενώ στο σημείο βρέθηκαν και κομμένα ηλεκτρικά καλώδια. Τέσσερις αξιωματικοί: o Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ο Συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος, ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου Ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας και ο συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Χατζής έχασαν τη ζωή τους, ενώ σοβαρά τραυματισμένη βγήκε από τα συντρίμμια η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα. Το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 7.25 το πρωί της Τετάρτης από τη βάση του στο Στεφανοβίκειο του Βόλου, με προορισμό την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα. Από εκεί παρέλαβε τους 2 αξιωματικούς και απογειώθηκε πάλι στις 7.32 με κατεύθυνση την Κοζάνη. Στις 7.48 το Χιούι είχε την τελευταία επικοινωνία του με τα ραντάρ. Γύρω στις 10 το ίδιο πρωί εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του στο Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η αποστολή του ελικοπτέρου ήταν να κάνει μια πτήση επιτήρησης στα βόρεια σύνορά μας με την Αλβανία και τα Σκόπια. 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top