Μπόρες την Μ.Παρασκευή σε πολλές περιοχές της χώρας-Πώς θα είναι ο καιρός το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση και την εξέλιξη του τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός το Μ.Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα

Μπορεί η Μεγάλη Παρασκευή να άρχισε με καλοκαιρία και ήλιο, ωστόσο στην πορεία της ημέρας και μέχρι το μεσημέρι, σε πολλές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική (κυρίως στα βόρεια προάστια της Αθήνας), αναπτύχθηκαν τοπικές βροχές, και καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Πώς θα είναι όμως ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο;

Το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου 2017 αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και την Κρήτη θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις και στο νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

Το βράδυ της Ανάστασης ιδιαίτερα, δεν αναμένονται φαινόμενα, με εξαίρεση την κεντρική Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία στις πεδινές ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά θα είναι μεταξύ 13 και 19 βαθμών, ενώ οι άνεμοι στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Στις νησιωτικές μόνο περιοχές, κυρίως του νοτίου Αιγαίου, οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 7 έως 23 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 8 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 19, και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 25.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ στο κεντρικό και νότιο από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο προς το βράδυ θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς. Ιδιαίτερα το βράδυ της Ανάστασης, ο καιρός αναμένεται σχεδόν αίθριος, με νότιους ανέμους που δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ, και θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών στην περιοχή των 18 βαθμών.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, κυρίως στα ορεινά του νομού. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς. Ιδιαίτερα το βράδυ της Ανάστασης αναμένονται νεφώσεις, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα είναι στην περιοχή των 17 βαθμών.

Η εξέλιξη του καιρού από την Κυριακή έως την Δευτέρα του Πάσχα

Σχετικά ζεστός καιρός, με μεσημεριανές νεφώσεις και τοπικά φαινόμενα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη αναμένεται έως και την Κυριακή του Πάσχα. Όμως προς το βράδυ της Κυριακής ο καιρός θα επιδεινωθεί αρχικά στα βόρεια και δυτικά και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα.

Την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου 2017, αρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις στο ανατολικό Αιγαίο και την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και πιθανώς καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και βόρεια, και σταδιακά σε όλη την ηπειρωτική χώρα και το Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν και θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (5 έως 6) και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις (7 μποφόρ).

Τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου 2017, αναμένονται νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Σταδιακά όμως και από το απόγευμα, οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί (5 έως 6 μποφόρ) και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις (7 έως 8 μποφόρ).

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top