«Εμφύλιος» στην Ξάνθη με το «πάρτι κρεατοφαγίας»-Η Μητρόπολη προειδοποιεί τους μαγαζάτορες

Έντονες αντιδράσεις για το «Φανερό Δείπνο»

«Εμφύλιος» στην Ξάνθη με το «πάρτι κρεατοφαγίας»

Ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί τους μαγαζάτορες για το «πάρτι» κρεατοφαγίας την Μεγάλη Παρασκευή, εξέδωσε η Μητρόπολη Ξάνθη, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση της στην πρωτοβουλία της Ένωσης Αθέων για την διοργάνωση του «Φανερού Δείπνου».

Η κίνηση αυτή έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με την Μητρόπολη Ξάνθης να τονίζει πως όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση, αποκόπτουν εαυτό τους από την Εκκλησία.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

«Η Ένωση Αθέων Ελλάδος με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της καθώς και σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε «Φανερό Δείπνο»,καλώντας σε κρεωφαγία την Μεγάλη Παρασκευή. Μάλιστα προτίθεται να διοργανώσει αντίστοιχη εκδήλωση και στην πόλη της Ξάνθης, χωρίς όμως να δίνει δημόσια τα στοιχεία για το πού θα πραγματοποιηθεί αυτή.

Είναι εύλογο για τον κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως πως μια τέτοια πρωτοβουλία αποτελεί πρόκλησή όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για το δημόσιο αίσθημα ευρύτερα. Μόλις που είναι ανάγκη να τονιστεί ότι όσοι στεγάσουν μια τέτοια εκδήλωση αποκόπτουν στην πράξη τον εαυτό τους από την Εκκλησία, εφ΄ όσον είναι χριστιανοί ενώ, αν δεν πιστεύουν περιφρονούν καταφανώς τη θρησκεία των συμπολιτών τους».

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top