Ρεσιτάλ προκλήσεων: Οι Τούρκοι απείλησαν ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα αντιστράτηγο στην Παναγιά Οινουσσών!

«Βρίσκεστε σε τουρκικό εναέριο χώρο!» του είπαν

Από πρόκληση σε πρόκληση το πάνε οι Τούρκοι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, κι ενώ πλησιάζει η ημέρα του δημοψηφίσματος. Όχι μόνο παραβιάζουν καθημερινά τον ελληνικό εναέριο χώρο του Αιγαίου, αλλά έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν το ελικόπτερο που μετέφερε Έλληνα αντιστράτηγο στην Παναγιά Οινουσσών!

Τη στιγμή που το ελικόπτερο «Χιούι» με το Διοικητή της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Μανωλάκο πλησίαζε χθες το πρωί να προσγειωθεί στο ελληνικό νησάκι Παναγιά, δίπλα στις Οινούσσες, έλαβε μια απίστευτη προειδοποίηση από τα τουρκικά ραντάρ εδάφους:

«ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ!»

Φυσικά οι πιλότοι του «Χιούι» αγνόησαν τους Τούρκους και συνέχισαν κανονικά την πτήση τους. Άλλωστε παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν, εξαιτίας της τουρκικής θρασύτητας.

Ο Αντιστράτηγος Μανωλάκος επισκέφτηκε χωρίς άλλα προβλήματα τα ελληνικά φυλάκια στην Παναγιά, στις Οινούσσες και στα Ψαρά και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, ενόψει Πάσχα.

Κοντά στην περιοχή αυτή, δύο ελληνικά F-16 της Σούδας ενεπλάκησαν σήμερα το πρωί σε αερομαχία με ισάριθμα οπλισμένα τουρκικά F-16, που μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή Χίου-Λέσβου και βγήκαν από την περιοχή Χίου-Σάμου, κάνοντας δύο παραβιάσεις.

Περήφανος για τις ένοπλες δυνάμεις μας, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος:

«Με επαγγελματισμό, με υψηλό φρόνημα, ανταποκρίνονται στις ανάγκες προάσπισης της εθνικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Την Τρίτη του Πάσχα, η Άγκυρα προγραμματίζει ασκήσεις πυρών, 30 με 40 μίλια ανατολικά του Καστελόριζου, σε τουρκικά ύδατα.

Μεθαύριο, φτάνει σε τουρκικό ναύσταθμο η ελληνική φρεγάτα «ΣΑΛΑΜΙΣ», αναλαμβάνοντας τη διοίκηση της Νατοϊκής άσκησης «SEA GUARDIAN». Το πλοίο θα μείνει στην Τουρκία μέχρι το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, οπότε μαζί με τα υπόλοιπα συμμαχικά σκάφη θα πλεύσουν για τις ανάγκες της άσκησης, βόρεια της Λιβύης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top