ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ για τη γραμμή 4 του Μετρό – Ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου

ΠΡΟΣΩ ΟΛΟΤΑΧΩΣ για τη γραμμή 4 του Μετρό

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τη γραμμή 4  του μετρό της Αθήνας, που θα διενεργηθεί με κλειστή διαδικασία και κριτήριο την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη προσφορά.

Όπως αναφέρει η πρόσκληση ενδιαφέροντος της Αττικό Μετρό ΑΕ, αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της Μελέτης Εφαρμογής, η κατασκευή των έργων Πολιτικού Μηχανικού, η προμήθεια, η εγκατάσταση, οι δοκιμές και η θέση σε λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμού, η συντήρηση του Έργου, η εκπαίδευση του προσωπικού και η προμήθεια ανταλλακτικών της Γραμμής 4 του Μετρό, Τμήμα Άλσος Βεΐκου - Γουδή.

Επίσης, στο έργο περιλαμβάνεται η προμήθεια τροχαίου υλικού, καθώς και η κατασκευή Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας και κτηρίου συντήρησης και επισκευών συρμών στο Αμαξοστάσιο Σεπολίων.

Το μήκος της νέας γραμμής είναι περίπου 13 χλμ. και θα περιλαμβάνει 14 νέους σταθμούς. Για τη λειτουργία του εν λόγω τμήματος θα απαιτηθεί η προμήθεια μέχρι 18 νέων συρμών, σύμφωνα με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,45 δις ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) και σε αυτό περιλαμβάνονται οι δαπάνες αρχαιολογικών εργασιών, παρακάμψεων δικτύων κοινής ωφέλειας, απρόβλεπτα και αναθεώρηση. Ο τελικός προϋπολογισμός θα καθοριστεί στα Τεύχη του δεύτερου σταδίου.

Για την πρώτη φάση της Γραμμής 4 έχει εξασφαλισθεί χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 ύψους 450 εκατ. ευρώ, ενώ το υπόλοιπο θα καλυφθεί από την ΕΤΕπ σε ποσοστό 75%. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος λήγει στις 30 Ιουνίου 2017, στις 11:00.

Το τμήμα της Γραμμής 4, το οποίο προκρίθηκε να κατασκευαστεί το 2014 με την προσθήκη του «κομματιού» Ευαγγελισμός - Γουδή, ξεκινά από την περιοχή του Γαλατσίου και διαμέσου της Κυψέλης, του Γκύζη, των Εξαρχείων και του Κολωνακίου φθάνει στο ιστορικό κέντρο και «ανηφορίζει» από Καισαριανή για Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή. Θα συναντά το υφιστάμενο δίκτυο στο Πανεπιστήμιο και στον Ευαγγελισμό.

Ως συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου, ορίζονται οι 96 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις, ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί εντός του 2017, ώστε οι εργασίες κατασκευής να ξεκινήσουν το 2019.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top