Ιερέας- Κομάντο βουτάει με αλεξίπτωτο

«Πάντα κάνω αγιασμό και διανέμω εικόνες στους αλεξιπτωτιστές» δήλωσε στο Star

Μόλις ολοκληρώσει τη λειτουργία στην εκκλησία βγάζει τα ράσα και φοράει τη στολή παραλλαγής. Επιβιβάζεται μαζί με τους υπόλοιπους καταδρομείς της Σχολής Αλεξιπτωτιστών στο Σινούκ και βουτάει στο κενό. Είναι ο στρατιωτικός ιερέας Ευάγγελος Λιάπης.

«Με το να συμμετέχω στις μονάδες ειδικών δυνάμεων ως ενεργός αλεξιπτωτιστής και παράλληλα ως ιερέας πετυχαίνω το σκοπό για τον οποίο έχω κληθεί να υπηρετήσω την εκκλησία και την πατρίδα» είπε χαρακτηριστικά στο Star ο κύριος Ευάγγελος Λιάπης.

Ο ιερέας - καταδρομέας μίλησε στην εκπομπή Με αρετή και τόλμη για το πρώτο του άλμα αλλά και τις σχέσεις του με τους στρατιώτες της σχολής.

«Όπως όλοι οι αλεξιπτωτιστές πριν από το πρώτο άλμα διακατεχόμουν από μια αγωνία, στο άγνωστο όμως δόξαζα το Θεό που μου δόθηκε η δυνατότητα».

Τώρα, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες ο ιερέας πριν επιβιβαστεί στο σινούκ ή το C-130 για την επόμενη πτώση τελεί αγιασμό για τους νεοσύλλεκτους αλεξιπτωτιστές που κάνουν το πρώτο τους άλμα.

«Πάντα κάνω αγιασμό, διανέμω εικόνες στους μέλλοντες αλεξιπτωτιστές και επιβιβαζόμαστε. Εκεί ξεκινά η αδρεναλίνη να ανεβαίνει, η τελευταία σκέψη πριν το άλμα είναι να ευλογήσω το αεροσκάφος και όταν εγώ κάνω το σταυρό μου όλοι ακολουθούν και το κάνουν» είπε ο ιερέας και πρόσθεσε:

«Έχω κληθεί να υπηρετήσω Χριστό και πατρίδα. Η σχέση είναι πραγματικά οικεία και σπάει ο πάγος όταν αποβάλω το ιερατικό ένδυμα και φοράω τη στολή που φοράει κάθε Αλεξιπτωτιστής».

Ο ιερέας-κομάντο έχει συμμετάσχει και σε κοινή άσκηση Ελλήνων καταδρομέων με τον Ιορδανικό στρατό. 

Δείτε το βίντεο που προβλήθηκε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top