ΛΥΓΙΖΟΥΝ οι πρόσφυγες από τη Συρία βλέποντας τη ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΗ πατρίδα τους

Θλίψη κυριαρχεί στα hot spots

Σοκαρισμένοι από τα όσα συμβαίνουν στη Συρία τις τελευταίες ημέρες είναι οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα μας. Οι αντιδράσεις τους όταν βλέπουν τις εικόνες από την βομβαρδισμένη πατρίδα τους, προκαλούν ανατριχίλα!

Είναι η στιγμή που δείχνουμε στην Μαρισχά τις φωτογραφίες από το βομβαρδισμένο με χημικά Χαν - Σεϊχούν. Δεν παρακολουθεί τηλεόραση, δεν είναι ενημερωμένη για το συμβάν. Όταν βλέπει εικόνες από τα παιδάκια που ξεψύχησαν την Τέταρτη λυγίζει...

Λέει πόσο τυχερή νιώθει που ζει στη χώρα μας κι είναι ασφαλής, παρότι ζει στο hot spot του Σχιστού. «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι ασφαλής κι εγώ και το κοριτσάκι μου, αλλά λυπάμαι πολύ όταν σκέφτομαι τα παιδάκια που έμειναν πίσω στη Συρία».

Η θλίψη πλημμύρισε και τον Τζαβάρ, τον άντρα της, όταν είδε βίντεο από το χθεσινό βομβαρδισμό. «Λυπάμαι πολύ! Όλοι αυτοί είναι σαν εμάς, όλους εμάς. Είναι άνθρωποι!».

Οι πρόσφυγες είπαν ότι οι εικόνες που ταξίδεψαν από τη Συρία τους ξύπνησαν μνήμες. Μνήμες σκοτεινές από την πατρίδα τους!

Οι εικόνες της βομβαρδισμένης πατρίδας τους... γροθιά στο στομάχι. «Δεν θέλουμε να θυμόμαστε τι αφήσαμε πίσω μας», μας λένε!

Αν λοιπόν οι βομβαρδισμοί κλιμακωθούν, ένα δεύτερο κύμα μεταναστών από τη Συρία θα συγκεντρωθεί στα... τουρκικά παράλια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top