Το Star στην ανέλκυση της λάντζας στην Αίγινα – Μύριζε ΘΑΝΑΤΟΣ, λύγισαν οι συγγενείς

Η επιχείρηση, τα ερωτήματα και οι εφιαλτικές μνήμες για την τραγωδία με το ταχύπλοο που στοίχισε τη ζωή σε 4 ανθρώπους

Οκτώ μήνες μετά τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και προκάλεσε πολλά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες του δυστυχήματος, δύτες του Λιμενικού ανέλκυσαν το τουριστικό πλοιάριο "Αντωνία". Η λάντζα εμβολίστηκε από ταχύπλοο σκάφος, και βυθίστηκε σε ελάχιστα λεπτά. Ο απεσταλμένος του Star Γιώργος Σαραντάκος κατέγραψε λεπτό προς λεπτό την όλη επιχείρηση.... 

Στο μικρό Ψαροχώρι της Πέρδικας είχαν συγκεντρωθεί φίλοι και συγγενείς του καπετάνιου Στέλιου Τρίμη, ο οποίος ήταν ένα από τα 4 θύματα του ναυαγίου. Εκεί ήταν και  τα δύο αδέλφια του και λύγισαν.... 

Όλοι παρακολουθούσαν την ανέλκυση της «Αντωνίας» με κομμένη την ανάσα. Προσπαθούσαν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Το τσακισμένο πλοιάριο τους έφερε στο νου τις εικόνες των δεκάδων ναυαγών.  

Η επιχείρηση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Δύτες του Λιμενικού βούτηξαν σε βάθος 31 μέτρων στο στενό μεταξύ Πέρδικας και Μονής  και έδεσαν το «Αντωνία». Περιπολικά του λιμενικού επιτηρούσαν την περιοχή.

Τα μέτρα από πολύ νωρίς το πρωί ήταν δρακόντεια, στο γραφικό λιμανάκι της Πέρδικας. Άνδρες και γυναίκες του λιμενικού απαγόρευαν την πρόσβαση.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Το ταχύπλοο Ντουέντε, εμβόλισε με ταχύτητα το γεμάτο από κόσμο τουριστικό "Αντωνία" στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πέρδικας και νήσου Μονής. Μέσα σε  ελάχιστα λεπτά, το τουριστικό βυθίστηκε. 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν.

Τα αίτια, και συνθήκες και της τραγωδίας βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης 

«Στην ουσία διαπιστώνεται ότι ο άνθρωπος αυτός που οδηγούσε εκτέλεσε τους ανθρώπους αυτούς και έτσι πραγματικά λύνονται πάρα πολλές απορίες», δήλωσε στο Star, ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας.

Ο 77χρονος χειριστής του Ντουέντε, παραμένει προφυλακισμένος, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη του τουριστικού, ώστε να ολοκληρωθεί η δικογραφία που έχει στα χέρια της, η ανακρίτρια που έχει αναλάβει την υπόθεση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top