Πήγα σε ΜΑΓΙΣΣΕΣ σε ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΡΕΣ! Το υπ. Παιδείας πιστοποίησε σχολή Αστρολογίας

Και μετά από λίγο το πήρε πίσω-Πρώτη ανάρτηση: 04-04-2017 17:52

Όχι δεν είναι τρολ! Το υπουργείο Παιδείας πιστοποίησε σχολή αστρολογίας.

Τις σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα έκανε το ίδιο το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών “Αστροπαιδεία” και με σχετική ανάρτηση στη σελίδα που διατηρεί στο Facebook. Η “Αστροπαιδεία” αναφέρει -στην σελίδα στο Facebook αλλά και στην ιστοσελίδα που διατηρεί στο διαδίκτυο- πως είναι το μοναδικό εργαστήρι Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα πλαισιωμένο με όλα τα απαραίτητα μέσα διδασκαλίας και παρέχει «Ένα πλήρες πρόγραμμα Αστρολογικών σπουδών που είναι καταρτισμένο έτσι ώστε οι σπουδαστές, μετά το πέρας της διετίας και με τη Βεβαίωση Σπουδών, να έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν επαγγελματικά την Αστρολογία.  Περιλαμβάνει θεωρητικά μαθήματα, παραδείγματα, ασκήσεις, τεστ με παρουσιάσεις και προβολές που θα βοηθούν στην κατανόηση των αστρολογικών εννοιών».

Στη δε ανάρτηση για την πιστοποίηση αναφέρεται:

«Με μεγαλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η Αστροπαιδεία, το πρώτο και μοναδικό Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας στην Ελλάδα, πιστοποιήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως ΚΔΒΜ (δλδ ως Κέντρο Δια Βίου Μάθησης) με αρ Πρωτ ΔΑ/4205 από 08 /2 /2017 και υπάγεται στην εποπτεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας;

Η Αστροπαιδεία συστάθηκε από διακεκριμένους Αστρολόγους με μεγάλη εμπειρία στη διδασκαλία της Αστρολογίας καθώς επίσης και στον τομέα της Συμβουλευτικής, με όραμα να καλύψουν το μεγάλο κενό που υπάρχει στο χώρο της Αστρολογίας και να μεταφέρουν τις σημαντικές γνώσεις και εμπειρίες μίας επιστήμης που θεωρείται παρεξηγημένη στα ελληνικά δεδομένα.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιλεγούν οι σπουδαστές πιστοποιημένα ιδρύματα με αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών που δίνουν το δικαίωμα στον απόφοιτο να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Ως εκ τούτου, τα προγράμματα σπουδών της Αστροπαιδείας καλύπτουν όλους τους κλάδους της Αστρολογίας και είναι σχεδιασμένα τόσο για τους σπουδαστές που αποβλέπουν στο να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση, όσο και για τους ερασιτέχνες ή επαγγελματίες που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε κάποιους κλάδους της αστρολογίας ή να παρακολουθήσουν εξειδικευμένα σεμινάρια».

 

Τελικά όμως μετά τα σάλο αντιδράσεων που προκλήθηκε, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να πάρει πίσω την πιστοποίηση της Σχολής Αστρολογίας. 

Εδικότερα, ο υφυπουργός Παιδείας, Δημ. Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον ΕΟΠΠΕΠ την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών Αστρολογίας.  

Ο κ. Μπαξεβανάκης ζήτησε από τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) να ανακληθεί αμέσως η συγκεκριμένη άδεια λειτουργία και να ελεγχθούν οι ευθύνες του εισηγητή της υπόθεσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΠΕΠ είναι οργανισμός αυτόνομος, εποπτευόμενος από το Υπουργείο Παιδείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top