Φυλάκιση 12 μηνών στον φοιτητή που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή Α.Συρίγου

Απουσίαζε από το εδώλιο ο δράστης - Απογοητευμένος ο εισαγγελέας

Σε ποινή 12 μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο νεαρός φοιτητής που κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του καθηγητή του Παντείου, Άγγελου Συρίγου. Ο καθηγητής δέχτηκε αναίτια επίθεση, όταν έκανε παρατήρηση να μην ζωγραφίζουν με σπρέι στους τοίχους του Πανεπιστημίου.

«Είναι η πολλοστή φορά που έχουμε περιστατικά βίας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, που ως προς την φύση του είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αυτό είναι πολύ σοβαρό». Με αυτά τα λόγια έξω από το νοσοκομείο και μετά από έξι ράμματα στο κεφάλι περιέγραψε ο καθηγητής Συριγος όσα υπέστη στις 15 Φεβρουαρίου.

«Μετά με αποκάλεσε χρυσαυγίτη. Με απειλητικό ύφος, μου είπε "θυμήσου τι έγινε. γλίστρησες έπεσε και χτύπησες τις πλάκες. Θα σου κάνουμε τη ζωή μαύρη". Με προσβάλλει ο χαρακτηρισμός Χρυσαυγιτης. Αυτοί που τραυματίζουν είναι εξίσου φασίστες είτε ανήκουν στην ακροδεξιά, είτε στην ακροαριστερά», είχε δηλώσει παλιότερα ο Συρίγος.

Ο νεαρός αναγνωρίστηκε από τον καθηγητή, ενώ αναζητούνται άλλα δυο άτομα. Απουσίαζε από το εδώλιο και ζήτησε αναβολή γιατί όπως είπε, η συνήγορος του το βράδυ της Κυριακής αντιμετώπισε πρόβλημα ψυχολογικής φύσεως.

«Είναι λυπηρό στο ελληνικό πανεπιστήμιο οι φοιτητές να χτυπούν τον καθηγητή. Αυτό δείχνει την ποιότητα της κοινωνίας μας. Για μας το πανεπιστήμιο ήταν κάτι παραπάνω από ιερό. Δυστυχώς έχουν αλλάξει οι καιροί», δήλωσε ο εισαγγελέας .

«Το πιο θετικό από όλα, ήταν η αντίδραση των φοιτητών μου, η επίθεση σταμάτησε γιατί οι φοιτητές και οι συνάδελφοι μου τη σταμάτησαν», τόνισε ο κύριος Συρίγος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top