Φοιτητής… ψυχολογίας ξυλοκόπησε τον καθηγητή του Παντείου! Τι είπε ο Συρίγος στο STAR

Αναζητούνται δύο ακόμη δράστες/Πρώτη ανάρτηση: 16-02-2017 17:50

Εξιτήριο πήρε από το Ασκληπιείο της Βούλας, ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου ,Άγγελος Συρίγος, ο οποίος δέχτηκε χθες Τετάρτη, άνανδρη επίθεση από τρεις νεαρούς  στην είσοδο του ιδρύματος, μετά από παρατήρηση που τους έκανε να μην γράφουν συνθήματα στον τοίχο του ΑΕΙ.

Οι γιατροί του έκαναν έξι ράμματα στο κεφάλι και ο καθηγητής υπεβλήθη σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Αν και ο κύριος Συρίγος αισθανόταν καλά στην υγεία του, οι γιατροί έκριναν απαραίτητο να παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ωρο. Όπως και έγινε.

Ο καθηγητής εξέφρασε την αγανάκτηση του για την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα. Μιλώντας στο Star, δήλωσε ότι «είναι η πολλοστή φορά που έχουμε περιστατικό βίας μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο που ως προς τη φύση του είναι χώρος ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Αυτό είναι πολύ σοβαρό».

«Το πιο θετικό ήταν η αντίδραση των φοιτητών μου, που όρμησαν και σταμάτησαν αυτό που συνέβαινε, αλλά και οι συνάδελφοι μου κάθισαν "ασπίδα" δίπλα μου, όλη την ώρα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο ξυλοδαρμός του δεν είναι το μοναδικό περιστατικό βίας που στιγματίζει την Πανεπιστημιακή κοινότητα.Η πολιτεία αδρανεί μπροστά σε όσα συμβαίνουν και χαρακτηριστικό είναι ότι η αστυνομία έφτασε χθες στο Παντειο με μια ώρα καθυστέρηση!

Στον  συλληφθέντα που είναι... φοιτητής ψυχολογίας ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή. Θα δικαστεί στο αυτόφωρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έχει τα στοιχεία του ενός εκ των δυο ακόμη δραστών που αναζητούνται ...
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top