Ένα ΣΗΜΑΔΙ ΖΩΗΣ περιμένει όλη η Κρήτη για τον απαχθέντα επιχειρηματία- Στα τυφλά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο Ηράκλειο

Ένα ΣΗΜΑΔΙ ΖΩΗΣ περιμένει όλη η Κρήτη για τον απαχθέντα επιχειρηματία- Στα τυφλά οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Ώρες αγωνίας ζουν οι οικείοι γνωστού επιχειρηματία από την Κρήτη που έχει πέσει θύμα απαγωγής, την ώρα που οι αστυνομικοί προσπαθούν να χειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπόθεση. Μέχρι στιγμής οι έρευνες κινούνται στα τυφλά καθώς δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τους δράστες.

Σύμφωνα με τα τοπικα μέσα, έφτασε στο νησί από την Αθήνα ειδικό κλιμάκιο με διαπραγματευτές, ώστε να υπάρξει σωστός χειρισμός της υπόθεσης, αλλά και διερεύνηση της. Αξιωματικοί με εμπειρία σε υποθέσεις απαγωγών εξέφρασαν στην «Πατρίς» την εκτίμηση ότι πρόκειται ίσως για τη σοβαρότερη υπόθεση που καλούνται να χειριστούν.

Εν τω μεταξύ, τα πρώτα στοιχεία της απαγωγής παραπέμπουν σε σκληρούς «επαγγελματίες» που ξέρουν πώς να ενεργήσουν και πώς να πάρουν αυτό που θέλουν. Αυτό σαφέστατα δυσκολεύει το έργο της ειδικής ομάδας που έχει αναλάβει τις έρευνες. Από την άλλη όμως εκτιμάται ότι ως …«επαγγελματίες» θα τηρήσουν την όποια συμφωνία πετύχουν. Υπάρχουν επίσης σαφείς υποψίες ότι τουλάχιστον ο βασικός πυρήνας της ομάδας αποτελείται από Κρητικούς με σοβαρό ποινικό παρελθόν.

Η δημοσιοποίηση της υπόθεσης έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων στο Ηράκλειο, στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα. Πολλοί ήταν εκείνοι που πάγωσαν στο άκουσμα της είδησης και τα τηλέφωνα έσπασαν, καθώς όλοι ήθελαν να μάθουν αν ισχύει η πληροφορία, ευχόμενοι το συντομότερο δυνατόν να επιστρέψει κοντά στην οικογένειά του.

 

Η απαγωγή

Όπως προκύπτει από την πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση που σε πολλούς θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο απήγαγαν τον εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλο αλλά και την απόπειρα απαγωγής σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνου, οι τουλάχιστον τρεις απαγωγείς τού είχαν στήσει ενέδρα ενώ επέστρεφε από τη δουλειά  στο σπίτι του, στην περιοχή των Καλεσσών.

Με  δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, ένα 4χ4, και μία BMW, το σχέδιο ήταν να κλείσουν το δρόμο και να ακινητοποιήσουν το όχημα του επιχειρηματία με σκοπό να τον αιφνιδιάσουν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον σύρουν με τη βία από την θέση του οδηγού.

Και το σχέδιο κύλησε ρολόι, όπως σημειώνει η «Πατρίς». Με το 4χ4 έπεσαν πάνω στην αριστερή πλευρά της Μερσεντές, έσπασαν το τζάμι του οδηγού και με την απειλή πιθανότατα όπλου, τον έβγαλαν έξω και τον επιβίβασαν στην BMW. Αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή και μέσα από παράδρομους κατέληξαν στην περιοχή νοτίως του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όπου εκεί πια εγκατέλειψαν τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα. Τους έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας μεγάλη ποσότητα εύφλεκτου υλικού (οι καπνοί ήταν ορατοί σε μεγάλη ακτίνα), ώστε να καταστραφούν το συντομότερο δυνατόν και να καταστρέψουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος τους. Οι ίδιοι με τον απαχθέντα επιχειρηματία επιβιβάστηκαν σε τουλάχιστον ένα αυτοκίνητο, με το οποίο συνέχισαν την πορεία τους 

Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν για μήνες το εγχείρημά τους. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top