Πρώην οπαδοί του Σώρρα ΞΕΣΠΟΥΝ στο Star-Toυς έβαζε να πληρώνουν μέχρι και τα φυλλάδια της οργάνωσης

Πώς τους εξαπατούσε και τους έπειθε ότι θα τους σώσει από τα χρέη-ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Πρώην μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσις» που αντιλήφθηκαν την καλοστημένη απάτη του Αρτέμη Σώρρα μιλούν στο Star για τον τρόπο με τον οποίο ο καταζητούμενος έπειθε ότι θα τους σώσει από τα χρέη και μετά τους έβαζε να πληρώνουν συνεχώς από συνδρομές και εξώδικα μέχρι τα φυλλάδια του κόμματος που σκόπευε να κατέβει στις εκλογές.

Οι άνθρωποι που γνώρισαν τον καταζητούμενο Αρτέμη Σώρρα, συνεργάστηκαν μαζί του, υπήρξαν μέλη της «Ελλήνων Συνέλευσι» αλλά κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μια καλοστημένη απάτη, εξηγούν πως δρούσε η φερόμενη εγκληματική οργάνωση και πως μάζευε χρήματα από πολίτες οι οποίοι προσπαθούσαν να γλυτώσουν από τα χρέη.

«Από πρόχειρους υπολογισμούς είναι 12.000 τα καταγεγραμμένα μέλη με 5 ευρώ το μήνα συνδρομή είναι 60.000 το μήνα, δηλαδή 720.000 ευρώ το χρόνο. συν τα 100 ευρώ τα εξώδικα των εφοριών. Δεν ξέρω απ’ό τι ήταν αυτό το χαρτί και αυτό το μελάνι που κόστιζε 100 ευρώ...» δήλωσε στο Star o Δημήτρης Μαντές, πρώην συνεργάτης του Σώρρα.

Τα συγκεκριμένα εξώδικα, σύμφωνα με τις κατηγορίες, συνιστούν την απάτη σε βάρος του δημοσίου που προκάλεσε μεγάλη ζημιά στα ταμεία. Στην αρχή όπως μας λέει μέλος της Ελλήνων Συνέλευσις που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος, ήταν φθηνά. Δηλαδή γύρω στα 20 ευρώ το κομμάτι. Μετά όμως στήθηκε μια βιομηχανία.

«Έρχονταν από την Αθήνα από το δικό τους γραφείο, τότε έπρεπε κάθε ΕΣΥ να παραγγέλνει τα 100 γύρω στα 810 ευρώ θυμάμαι ενα τέτοιο ποσό...Τα οποία αυτά έπρεπε μετά να τα πληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή πήγαινε η δουλειά σαν πυραμίδα...» δήλωσε στο Star επίσης πρώην συνεργάτης του.

«Είχε το σύστημα το λεγόμενο αεροπλανάκι, η βαλίτσα του μάγου με τα κουνελάκια, βγάζεις γρήγορα λεφτά και είσαι τόσο ψιλά που δεν σε αγγίζουν ούτε οι διωκτικές αρχές ούτε οι εξαπατηθέντες» εξήγησε στο Star ο κύριος Μαντές.

Και όλα αυτά με την υπόσχεση ότι τα τρισεκατομμύρια του Αρτέμη Σώρρα θα πλήρωναν τα χρέη των απελπισμένων που έπεσαν στη φάκα.

«Πήγαμε εκεί πέρα γιατί χρωστούσαμε, ψάχναμε κι εμείς έναν τρόπο να απαλλαγούμε από αυτό το κυνηγητό με τις εισπρακτικές και με όλα αυτά. Τί να κάναμε. Η ηγεσία της είναι εγκληματική οργάνωση...Χρήμα παίζεται, εξώδικα είναι. Ο κράχτης τα 600 ήταν το τυράκι, δηλαδή που είχανε ήταν πολύ προκλητικό για όλους σε μια εποχή που χρωστάει το 70-80%...» δήλωσε στο Star, ο Γ. Παπαγεωργίου, πρώην στέλεχος της «Ελλήνων Συνέλευσις».

«Και δεν δώσαν μόνο λεφτά, δώσαν διαμερίσματα, μαγαζιά, δωρεές, συντάξεις, εφάπαξ, 50.000 και 100.000 ευρώ. Ο Σώρρας όποιον έφτανε τον δάγκωνε...» πρόσθεσε ο κος Μαντές.

Όλα τα έξοδα στα γραφεία της «Ελλήνων Συνέλευσις» πληρώνονταν από τα μέλη. Οι ίδιοι από την τσέπη τους έβαζαν, όπως λένε, τα χρήματα ακόμα και για φυλλάδια ή για ταξίδια και εκδηλώσεις. Όταν ρωτούσαν γιατί ο τρισεκατομμυριούχος Αρτέμης Σώρρας δεν βάζει λεφτά λάμβαναν από τον ίδιο την απάντηση.

«Μας έλεγε ότι αυτά είναι για την ελευθερία της Ελλάδας και δεν μπορεί να αγοραστεί, ο καθένας συμμετέχει σε αυτό...»

«Από τη μια τάζουν κι από την άλλη δεν έχουν να καλύψουν τα έξοδα του γραφείου της Καρδίτσας, άρα πως θα ξεχρεώσουν τους υπόλοιπους...» δήλωσε με τη σειρά του ο κος Παπαγεωργίου.

Πολλοί από τους ανθρώπους που καταγγέλλουν ότι εξαπατήθηκαν από τον Αρτέμη Σώρρα αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όταν ανοίξει η αυλαία της ανάκρισης για τον Αρτέμη Σώρρα και τους συνεργάτες του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top