ΤΑΦΟΣ η άσφαλτος στον Εύοσμο για τρεις 17χρονους και έναν 19χρονο-Χαραπαλεύει ακόμα ένα παιδί

Βαρύ πένθος στις οικόγενειες των θυμάτων και στα ΕΠΑΛ όπου φοιτούσαν τα παλικάρια

ΤΑΦΟΣ η άσφαλτος στον Εύοσμο

Ένα μήνα μετά το φρικτό τροχαίο στην Αθηνών-Λαμίας με πρωταγωνιστή το γιο του Mr Jumbo ο οποίος έπεσε με την Πόρσε του σε σταθμευμένο αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος, και ο φίλος του Ανδρέας Γεωργακόπουλος, και τραγική συνέπεια τον θάνατο μιας μάνας και ενός παιδιού, άλλο ένα τραγικό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον αιματηρό κατάλογο των δυστυχημάτων της ασφάλτου.

Τα ξημερώματα της Τρίτης στις 3:30, ένα αυτοκίνητο με πέντε νεαρά παιδιά, τα τέσσερα ανήλικα, έπεσε σε τσιμεντένιο τοίχο στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεων και προέκτασης Σμύρνης, πάνω στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Ο απολογισμός ήταν τραγικός…. Τέσσερα παιδιά νεκρά. Οι τρεις είναι 17χρονοι, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός και ο ένας 19χρονος. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ χαροπαλεύει ένας 17χρονος.

Όπως αναφέρει στην Thessnews ο διοικητής του νοσοκομείου Αναστάσιος Σπανός, «Ο νεαρός μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου. Βρίσκεται σε καταστολή διασωληνομένος, ωστόσο είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε εκτίμηση της κατάστασης του», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Θρήνος στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Στο πένθος έχει βυθιστεί το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου όπου φοιτούσαν οι νεαροί. Οι συμμαθητές τους στη Γ’ Λυκείου αλλά και οι καθηγητές, συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση, δεν μπορούν να πιστέψουν πως τα παιδιά χάθηκαν τόσο ξαφνικά.

Καρέ καρέ το τροχαίο

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα πέντε παιδιά, μάρκας Volvo, έπεσε με ταχύτητα σε τσιμεντένιο κράσπεδο και στη συνέχεια στο τοιχίο του γηπέδου της ακαδημίας του βετεράνου ποδοσφαιριστή του Άρη, Ντίνου Κούη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και Σμύρνης πάνω από την περιφερειακή οδό.

Η οδός Αναγεννήσεως, στην οποία εκινείτο το μοιραίο Volvo, είναι ένας δρόμος φαρδύς, δίχως κλίσεις, που θα μπορούσαν, ίσως, να δικαιολογήσουν μία στραβοτιμονιά ή έναν λάθος χειρισμό.

Σημείο «παγίδα θανάτου»

Την ίδια ώρα οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής είναι ανάστατοι με το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό, που όπως επισημαίνουν είναι απόρροια της υφιστάμενης κατάστασης που υπάρχει εδώ και πολύ καιρό.

Όπως κατήγγειλαν ακροατές στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο φαρδύς δρόμος προσφέρεται για τις γνωστές «κόντρες», με τα μαρσαρίσματα των αυτοκινήτων να είναι καθημερινό φαινόμενο.

Όσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα έχουν ξεκινήσει οι έρευνες, με πραγματογνώμονες της Διεύθυνσης Τροχαίας να βρίσκονται στο σημείο και να αναλύουν τα στοιχεία της νέα τραγωδίας στην άσφαλτο.

.
Ενός λεπτού σιγή στη Βουλή για το τροχαίο

Eνός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων νεαρών παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης, και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής και πρόσθεσε ότι το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ' αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε τη ανάγκη η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top