ΑΥΤΟΨΙΑ STAR-Αντί για διακομιδή ασθενούς έγινε… διακομιδή ασθενοφόρου

Τεράστιο το πρόβλημα που υπάρχει

Ένα ακόμη περιστατικό στα Φάρσαλα Θεσσαλίας δείχνει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα που υπάρχει με την κατάσταση των οχημάτων του ΕΚΑΒ.

Ασθενοφόρο που ξεκίνησε από την Λάρισα για να παραλάβει ασθενή στο κέντρο υγείας έπαθε βλάβη με αποτέλεσμα να φορτωθεί σε γερανό. Ευτυχώς, οι διασώστες μετέφεραν τον ασθενή με άλλο ασθενοφόρο που ήταν παρκαρισμένο στο κέντρο υγείας στα Φάρσαλα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσοκομεία μιλά για τραγική κατάσταση καθώς υπάρχουν ασθενοφόρα που κυκλοφορούν περισσότερα από 20 χρόνια διανύοντας περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα τον μήνα. Ένα τέτοιο ασθενοφόρο εντόπισε η κάμερα του STAR ακριβώς έξω από το κέντρο του ΕΚΑΒ.

Ο χώρος μέσα στο κέντρο του EKAB, είναι γεμάτος με ασθενοφόρα, κάποια εκ των οποίων είναι παροπλισμένα λόγω σοβαρών βλαβών. Άλλα όπως βλέπετε στο βίντεο, έχουν βανδαλιστεί για να λειτουργήσουν τα υπόλοιπα.

Οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ μιλούν για έλλειψη ασθενοφόρων σε αρκετές περιφέρειες της Ελλάδας.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν για οριακή κατάσταση στο ΕΚΑΒ της 3ης περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας όπου υπάρχουν 48 ασθενοφόρα αλλά μόνο τα 22 είναι ουσιαστικά διαθέσιμα.

Και όλα αυτά την στιγμή που οι διακομιδές των ασθενών στα νοσοκομεία αυξήθηκαν κατά τριάντα τοις εκατό.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top