Το ΕΣΥ σε κρίσιμη κατάσταση- Μηχανήματα "κουφάρια" και νοσοκομεία χωρίς αξονικούς τομογράφους!

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός υγείας δέχτηκε φραστική επίθεση

Τραγική είναι η κατάσταση στο χώρο της υγείας σε ολόκληρη τη χώρα. Χαλασμένα μηχανήματα και γερασμένος εξοπλισμός συνθέτουν την εικόνα αποσάθρωσης. Στο Βόλο, οι οικολόγοι είναι σε απόγνωση, καθώς αδυνατούν να δεχτούν νέους ασθενείς. Φραστική επίθεση δέχτηκε από αγανακτισμένο πολίτη ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός μετά την παρέλαση στο Ρέθυμνο.

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε ένας συνταξιούχος στον Ανδρέα Ξανθό στο Ρέθυμνο, αμέσως μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Η συζήτηση έγινε ακόμα πιο θερμή στο τέλος, όταν ο υπουργός επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στα Μέσα Ενημέρωσης.

Παλιοί αναπνευστήρες, γερασμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, χαλασμένοι αξονικοί και μαγνητικοί τομογράφοι και παλιά ακτινολογικά μηχανήματα περιμένουν ανταλλακτικά. Όσα δεν αντικατασταθούν από δωρεές ιδιωτών, θα παραμείνουν χαλασμένα, αφού έχουν ξεπεράσει τη 10ετια χρήσης και τα ανταλλακτικά τους έχουν, πλέον, καταργηθεί.

Σε κομβικές περιοχές, όπως τα Καλάβρυτα και το Καρπενήσι, με μεγάλα χιονοδρομικά κέντρα, στα νοσοκομεία δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος.

Αν συμβεί κάποιο τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου, δεν υπάρχει αξονικός τομογράφος στο Αίγιο. Στη Λαμία, είναι συνέχεια χαλασμένος. Στη Θήβα, στην Άμφισσα και στη Λειβαδιά, λειτουργεί μόνο το πρωί, ενώ σε δεκάδες άλλες περιοχές, οι αξονικοί είναι χαλασμένοι και δεν έχουν επιδιορθωθεί εδώ και χρόνια.

Σε πολλές περιπτώσεις, επειδή δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, ξηλώνονται πηνία και λυχνίες από μηχανήματα νοσοκομείων της περιφέρειας, για να επιδιορθωθούν τα μηχανήματα μεγάλων νοσοκομείων. Για επισκευές ή αγορά μηχανήματων, απευθείας αναθέσεις μπορεί να γίνουν από τον διοικητή του νοσοκομείου, όταν το ποσό είναι μέχρι 20.000. Από 45.000 έως 150.000 ευρώ, χρειάζεται έγκριση σκοπιμότητας από την υγειονομική περιφέρεια, η οποία μπορεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό.

Στον Βόλο διώχνουν καρκινοπαθείς, λόγω έλλειψης προσωπικού

Στην Ελλάδα του 2017, αν ζεις στην περιφέρεια Μαγνησίας κι έχεις την ατυχία να χτυπηθείς από καρκίνο, δεν μπορείς να εξυπηρετηθείς στο νοσοκομείο του Βόλου. Δυστυχώς, το νοσοκομείο στενάζει από τις ελλείψεις και την αύξηση του κόστους από την αγορά ακριβών φαρμάκων και οι ογκολόγοι έρχονται στη δυσάρεστη θέση να διώχνουν νέους καρκινοπαθείς.

Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ογκολογική κλινική. Ένας μόνιμος κι ένας επικουρικός ογκολόγος, μαζί με τέσσερις νοσηλεύτριες και μια μονάδα χημειοθεραπείας, αντιμετωπίζουν 400 περιστατικά το μήνα. Τα φάρμακα της χημειοθεραπείας καλύπτουν το 50% της φαρμακευτικής δαπάνης του νοσοκομείου και ο διοικητής, με δηλώσεις του στα τοπικά μέσα, τόνισε πως αν δεν κόψει τις νέες θεραπείες για τον καρκίνο, τον Ιούνιο δεν θα έχει χρήματα ούτε για παυσίπονα!

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top