ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ η καταστροφική μανία των αντιεξουσιαστών!

Κανείς δεν οδηγείται στη φυλακή

Ερώτημα που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία τις τελευταίες μέρες είναι το γιατί, ενώ οι επιθέσεις των αντιεξουσιαστών έχουν πληθύνει τον τελευταίο καιρό με αλλεπάλληλες επιθέσεις σε εταιρείες και μέσα μαζικής μεταφοράς, κανείς δεν οδηγείται στη φυλακή.

Η απάντηση είναι γιατί τα αδικήματα που διαπράττουν είναι, με βάση το νόμο, πλημμελήματα και, μάλιστα, χαμηλής παραβατικότητας, συνεπώς δεν χωρεί φυλάκιση. Επιπλέον, τα αντικείμενα τα οποία οι αντιεξουσιαστές σπάνε θεωρούνται ευτελούς αξίας, άρα οι ποινές είναι εξαιρετικές χαμηλές, μέχρι έξι μήνες, και, βέβαια, αναστέλλονται.

Για παράδειγμα, για την επίθεση με μπογιές στην τουρκική πρεσβεία, τον Ιούλιο του 2016, καταδικάστηκαν σε 6 με 8 μήνες φυλάκιση και η ποινή ανεστάλη. Αντίστοιχα, τον Σεπτέμβρη του 2016, όταν επιτέθηκαν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», συνελήφθησαν δυο άτομα που, τελικά, αθωώθηκαν, επειδή οι δράστες φορούσαν κουκούλα.

Πρέπει, λοιπόν, να διαχωριστούν δυο πράγματα:

1. Όταν πρόκειται για επιθέσεις σε δημόσια κτήρια, για παράδειγμα στον ΑΔΜΗΕ ή στα διόδια παλιότερα, οι ποινές είναι αυξημένες αλλά και πάλι θεωρούνται πλημμελήματα. Σε κάθε περίπτωση, καλύτερο είναι να συλληφθούν επ’ αυτοφώρω, πράγμα, όμως, ιδιαίτερα δύσκολο. 

2. Όταν πρόκειται για ιδιωτικούς χώρους, τότε οι ποινές είναι ακόμα χαμηλότερες. Υπάρχει, όμως, και το φαινόμενο, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να μην κάνουν καν μήνυση για τις επιθέσεις.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top