ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ για τα ΤΡΟΜΟΔΕΜΑΤΑ στην Ευρώπη! Φόβοι ότι έχουν γίνει άλλες 8 ύποπτες αποστολές

Σαρωτικοί έλεγχοι σε καθετί που στέλνεται σε υπηρεσίες και οργανισμούς

Φόβοι ότι έχουν γίνει άλλες 8 ύποπτες αποστολές

Έντονη ανησυχία επικρατεί μετά από την έκρηξη του τρομοδέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, μία μέρα μετά την αποστολή ανάλογου δέματος στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, με τις αρχές σε Ευρώπη και Αθήνα να εκτιμούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρύτατο σχέδιο των τρομοκρατών με αποστολή και άλλων φακέλων.

Και μπορεί οι υπηρεσίες ασφαλείας του γερμανικού ΥΠΟΙΚ να εντόπισαν εγκαίρως το παγιδευμένο δέμα που είχε παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αποστολέα τον Άδωνη Γεωργιάδη, προλαμβάνοντας μια ενδεχόμενη έκρηξη, δεν συνέβη όμως το ίδιο στα γραφεία του ΔΝΤ, όπου τραυματίστηκε στο πρόσωπο και στα χέρια η βοηθός του Πολ Τόμσεν, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης.

Στην Αθήνα, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και εκτιμούν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάληψη όσων συνέβησαν το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα μεταξύ άλλων στην Άνγκελα Μέρκελ, τον Νικολά Σαρκοζί και τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Θεωρούν μάλιστα ότι η αποστολή τους έχει γίνει έτσι, ώστε να μην φτάνουν όλα μαζί ταυτόχρονα στον παραλήπτη τους, αλλά να αποκαλύπτονται ένα ένα.

Στα ΕΛΤΑ επίσης, σκανάρονται όλα τα αρχεία που τηρούνται, ώστε να εντοπιστούν στοιχεία τόσο για τα δέματα που εστάλησαν μέσω των ελληνικών ταχυδρομείων, αλλά και για νέα τρομοδέματα που πιθανόν να έχουν αποσταλεί σε ευρωπαϊκούς οργανισμούς ή υπουργεία.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό, τότε οι ελληνικές αρχές πιστεύουν ότι αποστολείς θα εμφανίζονται Έλληνες πολιτικοί και στόχοι θα είναι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Στο μικροσκόπιο έχει μπει το ηλεκτρονικό αρχείο από το σύστημα ακτινογράφησης δεμάτων των ΕΛΤΑ που είναι τελευταίας τεχνολογίας.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μάλιστα υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις που παραπέμπουν σε οχτώ ακόμα ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς για να μπορέσουν να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Στην Αθήνα, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό και έχουν εντολή από την ΕΛΑΣ να πραγματοποιούν σαρωτικούς ελέγχους σε κάθε φάκελο και πακέτο που φτάνει εκεί, μιας και δεν αποκλείεται να αποτελούν στόχους των Πυρήνων της Φωτιάς.

Ωστόσο, ο υπουργός Δημόσια Τάξης, Νίκος Τόσκας, διέψευσε ότι υπάρχουν ενδείξεις για την αποστολή άλλων τρομοδεμάτων, επισημαίνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται και είναι αυστηροί.

Υπενθυμίζεται ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική, ο παγιδευμένος φάκελος που εστάλη στο ΔΝΤ τοποθετήθηκε σε κιβώτιο των ΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας, ενδεχομένως στην οδό Ακαδημίας και από εκεί μεταφέρθηκε σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ. Κατόπιν μεταφέρθηκε στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι και τελικά στα Σπάτα, όπου γίνεται ο έλεγχος πριν την επιβίβαση των δεμάτων στο αεροπλάνο.

Ο φάκελος περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που αποτελούνταν από 31 γραμμάρια πυρίτιδας (όμοια με αυτή που περιέχουν τα βεγγαλικά), πυροκροτητή, μπαταρία, καλώδιο και μανταλάκι που λειτουργεί ως μηχανισμός πυροδότησης για όποιον ανοίξει το φάκελο.

Ίδιος ήταν ο εκρηκτικός μηχανισμός στο δέμα που είχε σταλεί στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας με παραλήπτη τον Σόιμπλε, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβαν οι Πυρήνες της Φωτιάς, οι οποίοι εκτιμάται ότι βρίσκονται και πίσω από την αποστολή του τρομοδέματος στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. 

Στην ΕΛ.ΑΣ. εστάλησαν δύο φωτογραφίες από το χώρο της έκρηξης, όπως και αναλυτικές πληροφορίες για τη συνδεσμολογία της βόμβας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top