Μόνο στο star.gr: ΚΛΕΙΣΤΑ τα στόματα στο ΕΛΠΙΣ- Σταθερή η κατάσταση του γιατρού που έπεσε στο κενό

Στο Γ. Γεννηματάς νοσηλεύεται ο 26χρονος - Πρ. ανάρτηση: 17.01

Μόνο στο star.gr: ΚΛΕΙΣΤΑ τα στόματα στο ΕΛΠΙΣ- Σταθερή η

Στο κενό έπεσε ένας 26χρονος ειδικευόμενος γιατρός, όταν υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, στο οποίο εργαζόταν.

Ο νεαρός γιατρός είχε εφημερία και βρισκόταν σε εγρήγορση πολλές ώρες. Κάποια στιγμή, στηρίχτηκε στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, η οποία υποχώρησε. Τότε, ο 26χρονος έπεσε από μεγάλο ύψος, χτυπώντας σοβαρά. Σήμερα, Τρίτη, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η δε σκάλα τέθηκε εκτός λειτουργίας.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), κα. Ματίνα Παγώνη, δήλωσε ρητά στο star.gr ότι η ΕΙΝΑΠ συμπαραστέκεται στον νεαρό γιατρό και στην οικογένειά του, ζητώντας, παράλληλα, την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος.

«Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι αιτίες. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι έγινε. Ξέρουμε, όμως, ότι ο συνάδελφος είναι διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας».

Όπως αποκαλύπτει η κα. Παγώνη, τον νεαρό εξέτασαν και χθες, Δευτέρα, και σήμερα οι γιατροί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» και, πλέον, η κατάστασή του είναι σταθερή.

«Σημασία έχει να γίνει πλήρης διερεύνηση των αιτιών. Κανένας δεν ήξερε να μας πει πώς και τι ακριβώς συνέβη» τονίζει η κα. Παγώνη.  

Αξίζει να αναφερθεί ότι η ΕΙΝΑΠ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο για «σοβαρές ευθύνες σε όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων» και για «άθλιες συνθήκες» λόγω των «περικοπών και της εξοικονόμησης κονδυλίων».  

Το star.gr επικοινώνησε, επίσης, με το γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ επανειλημμένα, χωρίς, όμως, να λάβει καμία απάντηση για το περιστατικό και τις συνθήκες υπό τις οποίες έπεσε από τη σκάλα ο 26χρονος.

Νωρίτερα σήμερα, ο πατέρας του νεαρού δήλωσε στην κάμερα του Star ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως κανείς σε ολόκληρο νοσοκομείο δεν είδε τι ακριβώς συνέβη, προσθέτοντας ότι ο γιος του «τράβηξε το λαχείο. Μακάρι να γίνει καλά!».

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top