Από θαύμα σώθηκε ένας γιατρός στο νοσοκομείο «Ελπίς», όταν η κουπαστή της σκάλας υποχώρησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο κενό από μεγάλο ύψος.

Ο άτυχος γιατρός, νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», ενώ η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με αφορμή την παραλίγο τραγωδία, κάνει λόγο για «άθλιες συνθήκες» στα νοσοκομεία εξαιτίας των περικοπών στα κονδύλια.

Στην ανακοίνωση της, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο Νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση»,τονίζοντας ότι:

«Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές». 

Tags: