Έρευνα Star: Ερειπωμένο το ΠΕΔΥ στο Αιγάλεω-Μπρος εγκατάλειψη και πίσω… ελλείψεις

Ασθενείς που ταλαιπωρούνται και γιατροί σε ομηρεία-ΔΕΙΤΕ VIDEO μέσα από το κτίριο

Έρημο μοιάζει το παράρτημα του ΠΕΔΥ-πρώην ΙΚΑ στο Αιγάλεω. Σε ένα νευραλγικό παράρτημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης, εργάζονται πλέον μόνο 16 γιατροί από τους 70 που υπήρχαν παλιότερα. Ασθενείς που ταλαιπωρούνται και γιατροί που νιώθουν ότι βρίσκονται σε ομήρεια, μίλησαν στην κάμερα Star η οποία μπήκε μέσα και είδε το κτίριο φάντασμα του ΠΕΔΥ Αιγάλεω:

Ανύπαρκτη γραμματεία και τηλεφωνικό κέντρο. Στα γραφεία υποδοχής, υπάρχουν κούτες, χαλασμένα φωτοτυπικά και λάμπες που προφανώς περιμένουν κάποιον να τις αλλάξει.

Όπως θα δείτε και στο video, οι πολίτες δεν μπορούν να συγκρατήσουν την οργή τους!

Το ΠΕΔΥ του Αιγάλεω μοιάζει σχεδόν ερειπωμένο. Στο ιατρείο προληπτικής ιατρικής η πόρτα είναι κλειδωμένη δεν μπορεί δηλαδή μια γυναίκα να κάνει τεστ παπ αν χρειαστεί. Αναζητούμε παιδίατρο, ερχόμαστε μπροστά από την πόρτα του παιδιάτρου, και αυτή είναι κλειδωμένη. Παιδίατρος δεν υπάρχει!

Ο οδοντίατρος που συναντήσαμε, έχει 13 ραντεβού τη μέρα συν τα δέκα έκτακτα περιστατικά. Ένας γιατρός άλλης ειδικότητας μπορεί να δει και 26 άτομα τη μέρα.

Λουκέτο υπάρχει για να ασφαλίζει το χώρο, αφού υπάρχουν μηχανήματα αλλά δεν υπάρχει προσωπικό .Όπως και φορείο υπάρχει όμως δεν λειτουργούν οι πρώτες βοήθειες.

Τα αιρκοντίσιον είναι σκουριασμένα και τα σώματα θέρμανσης χαλασμένα. Παλιά γραφεία και κούτες με χαλασμένα τηλέφωνα στις σκάλες, αποθήκη που μέσα έχει σπασμένες λεκάνες και το ασθενοφόρο να σαπίζει στην αυλή. Για δέκα μήνες που είχε λήξει η σύμβαση με το συνεργείο καθαριότητας, οι γιατροί έκαναν ρεφενέ για να πληρώνουν από την τσέπη τους μια καθαρίστρια. Ίδια είναι η εικόνα σε δεκάδες ακόμα ΠΕΔΥ όλης της χώρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top