Ουρές για λαγάνα, λίγες ελιές και ένα κομμάτι χαλβά στου Φιλοπάππου

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Ελλάδα 2017. Ο κύκλος λιτότητας που… κλείνει και η νέα εποχή ανάπτυξης σκοντάφτουν πάνω σε αυτές τις τραγικές εικόνες. Άνθρωποι στήνονται στην ουρά, ο ένας πάνω στον άλλον και σπρώχνονται για το ποιος θα πάρει πρώτος ένα πιάτο φασολάδα. Τα κούλουμα στη Θεσσαλονίκη  είχαν ένταση, θλίψη και αγανάκτηση .

Στο λόφο του Φιλοπάππου περίπου η ιδιά εικόνα όμως χωρίς ένταση αυτή τη φορά. Στην ούρα από το πρωί δεκάδες κόσμου για μια λαγάνα, ένα σακουλάκι ελιές και ένα κουτί χαλβά.

Λίγα μέτρα πιο κάτω ένα χαρταετός διαμαρτυρίας τράβηξε τα βλέμματα. Είναι οι εργαζόμενοι του Athens Ledra που εδώ και 10 μήνες ζουν με την ελπίδα για ενα καλύτερο μέλλον, όμως το ανύπαρκτο ενδιαφέρον του κράτους προσγειώνει τα όνειρα τους στο έδαφος .

Και κάπου εκεί στη γκρίζα πραγματικότητα οι παιδικές φωνές και οι πολύχρωμοι χαρταετοί μας έκαναν να ξεχάσουμε για λίγο αυτές τις εικόνες. Η σημερινή μέρα απαιτούσε ....αμόλα καλούμπα!

Όχι λοιπόν στη νηστεία του χαμόγελου και της διάθεσης είπαν αρκετοί Αθηναίοι που έστησαν γλέντι στου Φιλοπάππου υπό τους ήχους του εργαστήριου μουσικής του δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του Λάκη Χαλκιά.

Κούλουμα με νηστίσιμους μεζέδες και παιχνίδια του χαρταετού στον αέρα είχαμε και στο   κέντρο πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος  αλλά και στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά.

Ανεβαίνοντας βορειοτέρα, στο Μαρούσι οι δημότες είχαν στήσει το δικό τους γλέντι.

Καλή Σαρακοστή σε όλους λοιπόν και του χρόνου η νηστεία να μην είναι στην τσέπη!!

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top