Οι κάμερες του Α.Τ Δάφνης κατέγραψαν τον δράστη – «Για τον Λάμπρο» είπε ο άγνωστος που τηλεφώνησε στο 100

Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία μετά από την εξουδετέρωση εκρηκτικού μηχανισμού πίσω από το αστυνομικό τμήμα Δάφνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος που βρίσκονται στο πίσω μέρος του κτιρίου του αστυνομικού τμήματος έχουν καταγράψει τις κινήσεις του ατόμου που άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα σε ένα τσαντάκι μέσης στο παρκάκι που βρίσκεται πίσω από το αστυνομικό τμήμα.

Το άτομο φοράει κουκούλα, όμως τα πλάνα είναι αρκετά σκοτεινά. Το υλικό μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ειδική ανάλυση, ωστόσο οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι δεν θα δώσουν σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.

Ανησυχία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 02:50 στην άμεση δράση είπε ότι το χτύπημα αυτό είναι «για τον Λάμπρο», αναφερόμενος στον Λάμπρο Φούντα, ο οποίος στις 10 Μαρτίου 2010 είχε πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια συμπλοκής, όταν με ένα ακόμα άτομο πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να προσπαθούν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο.

(Ο Λ. Φούντας)

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι είναι επίσης οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής από τη συνδεσμολογία του μηχανισμού, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες βλέπουν πρώτη φορά.

Εκτιμούν μάλιστα ότι είτε ο δράστης ή οι δράστες πειραματίζονται με νέους τρόπους συνδεσμολογίας, είτε ότι πρόκειται για άτομο του κοινού ποινικού δικαίου. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top