Οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν-Οπλισμένα F-16 νοτιοδυτικά της Λέσβου

Παραμένει στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ-«Σημαντική εθνική επιτυχία» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος

Το «πράσινο» φώς για τη συνέχιση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ώστε να ανακόπτονται οι προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα και την Ευρώπη, έδωσαν οι υπουργοί Άμυνας της Συμμαχίας, παρά τις ισχυρές αντιρρήσεις της Άγκυρας. Οι Τούρκοι πάντως συνεχίζουν να προκαλούν στον ουρανό του Αιγαίου.

Σημαντική εθνική επιτυχία χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος την απόφαση των υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας για την παραμονή της ναυτικής δύναμης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Η απόλυτη πλειοψηφία των Υπουργών Άμυνας, με εξαίρεση την Τουρκία, δέχθηκε ότι αυτή η επιχείρηση είναι επιτυχημένη. Η ανακοπή των προσφυγικών ροών, με την παρουσία των πλοίων του ΝΑΤΟ, θα συνεχιστεί…» δήλωσε ο κος Καμμένος.

Στο Αιγαίο η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί, με δύο οπλισμένα F-16 να παραβιάζουν το μεσημέρι τον εθνικό εναέριο χώρο και να εμπλέκονται με ελληνικά μαχητικά, νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το πρωί της Πέμπτης, άρχισε στο Τατόι το πέμπτο συνέδριο αεροπορικής ισχύος, με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα και προς την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Χθες Τετάρτη,  ο Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος Στεφανής επισκέφθηκε την Κω, αλλά και το ελληνικό φυλάκιο στο Φαρμακονήσι, λίγη ώρα μετά την υπέρπτηση που έκαναν πάνω από το νησί δύο τουρκικά F-16. Επρόκειτο για συμβολική, αλλά και ουσιαστική επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΣ σε ένα νησί που αμφισβητούν συνέχεια στην πράξη οι Τούρκοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top