ALERT! Τούρκοι ψαράδες στα Ίμια - ΕΠΙΘΕΣΗ στον Πάνο Καμμένο από τον Τούρκο ομόλογο του

Τι μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού-Πρώτη ανάρτηση:05-02-2017 19:03

Για πρώτη φορά σήμερα Κυριακή οι τουρκικές Αρχές επέτρεψαν σε τούρκους ψαράδες να πλησιάσουν την περιοχή των Ιμίων. Αυτό μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού.

Όπως αναφέρεται,  τις τελευταίες 7 ημέρες δεν επιτρεπόταν το ψάρεμα στην περιοχή για να αποφευχθεί τυχόν επεισόδιο.

Όσο οι ψαράδες βρίσκονταν εκεί, δύο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έκαναν περιπολίες. Επίσης, σύμφωνα πάντα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων,  το τουρκικό πολεμικό σκάφος "Τουργκούτ Ρέις" βρίσκεται στα ανοιχτά της Αλικαρνασσού.

Φικρί Ισίκ: ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Εν τω μεταξύ, νέες προκλητικές δηλώσεις κατά του Πάνου Καμμένου έγιναν, αυτή τη φορά από τον Τούρκο ομόλογό του. Όπως είπε ο Φικρί Ισίκ σε κομματική εκδήλωση  παρακολουθούν με λύπη στην Τουρκία τις εντελώς αβάσιμες, προβοκατόρικες και ανεύθυνες δηλώσεις του Έλληνα υπουργού.

Υποστήριξε δε ότι η Άγκυρα λύνει τα θέματα της μόνο μέσω διαλόγου, κάνοντας έκκληση στην Ελλάδα.

«Η έκκλησή μας στην Ελλάδα είναι να δώσει τέλος στις ανεύθυνες δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας σε αυτό το θέμα και να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να υπάρξει λύση συζητώντας μαζί τα προβλήματά μας», είπε χαρακτηριστικά.

ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ: H ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΜΕ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Έμμεση απάντηση σε αυτά, έδωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. «Η χώρα μας αντιδρά με ψυχραιμία και νηφαλιότητα με όπλο τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες», είπε ο υπουργός.

Υπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο, το φραστική επίθεση εναντίον του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, εκφράζοντας «τη δυσαρέσκειά του για τη γλώσσα και το ύφος, του υπουργού Αμύνης της Ελλάδας, που είναι ασύνδετα με την πραγματικότητα, σε συνέντευξή του σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο την 1η Φεβρουαρίου 2017».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι «στο πλαίσιο αυτό καταδικάζουμε και επιστρέφουμε στον ίδιο, τις αήθεις, ανάρμοστες και αβάσιμες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μας ο προαναφερόμενος».

Στην ίδια ανακοίνωση το τουρκικό ΥΠΕΞ ισχυρίζεται πως «είναι ατυχές το ότι σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και η περιοχή μας, φέρει τον τίτλο του Υπουργού Εθνικής Αμύνης της Ελλάδας ένα άτομο, σε τέτοιο βαθμό απερίσκεπτο και ανελέητο, που αγνοεί ακόμη και τους βασικούς διεθνείς κανόνες ευγένειας και δεν έχει ιδέα των βασικών διμερών κειμένων για την παράνομη μετανάστευση».

«Για μια ακόμη φορά καλούμε τις αρχές της Ελλάδας να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα κράτους και να αποφεύγουν δηλώσεις που θα βλάψουν το περιβάλλον συνεργασίας που προσπαθούμε να αναπτύξουμε μεταξύ των δυο χωρών».

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top