Έχουμε νοσοκομεία γεμάτα ράντζα και ασθενοφόρα ερείπια, η ΝΑΣΑ μας μάρανε!

«Να αφήσουν την τρελίτσα Τσίπρας και Παππάς» λέει γιατρός

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατροί και νοσηλευτές πασχίζουν να κρατήσουν όρθιο το ΕΣΥ που καταρρέει από την Αττική έως την Κρήτη...

Το Κέντρο Υγείας Έμπωνα στη Ρόδο δεν έχει ούτε ένα ασθενοφόρο, και τον περασμένο Οκτώβριο ένας 15χρονος μεταφέρθηκε εκεί με ένα πατζούρι! Ο νέος έμεινε στην εντατική για 25 μέρες. Μετά από αυτό το περιστατικό, ο θειος του 18χρονου μαζί με έναν συγχωριανό του αποφάσισαν να δωρίσουν στο κέντρο υγείας, μια σανίδα μεταφοράς ασθενών με ιμάντες που κοστίζει 500 ευρώ.

Από την 1η Δεκεμβρίου, η Ρόδος έμεινε με τρία ασθενοφόρα, καθώς έληξε η σύμβαση εννέα διασωστών που είχαν προσληφθεί μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, και όπως λένε,  δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών του νησιού και των 116.000 κατοίκων του.

Εκτός ελέγχου είναι και η κατάσταση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο του Ηρακλείου. Τα ράντζα έχουν κυριολεκτικά πνίξει όλες τις κλινικές. Τα επείγοντα του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζέλειου δέχονται καθημερινά, λόγω γρίπης 600-700 περιστατικά. Για να αποφορτιστεί η κατάσταση, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε πως τα έκτακτα περιστατικά, θα εξυπηρετούνται, χωρίς ραντεβού: στην Κεντρική Μονάδα ΠΕΔΥ στην Περιοχή Εσταυρωμένου από 7πρωί-μεχρι 7 απόγευμα.

Ίδια είναι η κατάσταση και στην Αττική. Η ανάρτηση του νευροχειρουργού Πάνου Παπανικολάου είναι αποκαρδιωτική. «Δύο ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο τμήμα μου 4 μέρες, διαθέσιμο κρεβάτι πουθενά. Τσίπρας, Παππάς πουλανε τρελίτσα με Greek Nasa».

Στην Κάσο το ασθενοφόρο-ερείπιο που είναι σάπιο μεταφέρει ασθενείς. Ο μοναδικός παθολόγος του πολυδυνάμου ιατρείου παίζει και το ρόλο οδηγού, όταν οι δυο εθελοντές δεν μπορούν να βρεθούν στο τιμόνι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top