ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ τα μπλόκα των αγροτών-ΕΦΤΑΣΑΝ στο τελωνείο των Ευζώνων – ΕΝΤΑΣΗ με αστυνομικούς

Σκληραίνουν τη στάση τους- Πρώτη ανάρτηση 30-01-2017 17:26

Μπλόκα αγρότης τραυματισμός

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα, προκειμένου η κυβέρνηση όχι μόνο να ακούσει, αλλά και να υλοποιήσει τα αιτήματα τους.

Μπλόκα έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα, με πολλούς δρόμους να κλείνουν και να ανοίγουν ανά διαστήματα από τα τρακτέρ.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, έφτασαν με τα τρακτέρ τους το απόγευμα της Δευτέρας, μπροστά  από το τελωνείο των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, σπάζοντας το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, υπήρξε ένταση μεταξύ αγροτών και αστυνομικών και ένας αγρότης τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Τις προηγούμενες μέρες, η Βουλγαρία είχε απειλήσει πάντως πως αν κλείσει το τελωνείο, τότε θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια .

«Με αιφνιδιαστική τους κίνηση, οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα Κεντρικής Μακεδονίας, έσπασαν το φράγμα των αστυνομικών δυνάμεων και έφτασαν στο τελωνείο των Ευζώνων», επισήμανε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Κιλκίς, Γιώργος Τερζής, τονίζοντας ότι τις επόμενες ώρες θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο των αγροτών και κτηνοτρόφων που έστησαν στις 28 Ιανουαρίου  αγρότες και κτηνοτρόφοι του Δήμου Παιονίας Νομού Κιλκίς, 2,5 χιλιόμετρα πριν το τελωνείο των Ευζώνων και 1000 μέτρα από τον κόμβο της Ειδομένης, ενισχύθηκε σήμερα Δευτέρα σημαντικά από συναδέλφους τους, από τις περιοχές των Γιαννιτσών, Κιλκίς και Χαλκηδόνας, ενώ στο σημείο αναμένονται και άλλοι από Αίγιο, Νησέλι Αλεξάνδρειας και Χαλάστρα.

 

Αποκλείουν και το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης

 

Λίγα λεπτά μετά τις 18.00 το απόγευμα της Δευτέρας, έκλεισαν επ' αόριστον και τα δύο ρεύματα της διασταύρωσης πριν το αεροδρόμιο "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης, στα πράσινα φανάρια, αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, αλλά κι από χωριά της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

"Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό από αύριο, ωστόσο οι συμμετέχοντες στο μπλόκο, με το που φτάσαμε γύρω στις 17.00 παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο οδόστρωμα και δεν προτίθενται να τα μετακινήσουν" είπε το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Παπαδάκης, κτηνοτρόφος από τα Σήμαντρα Χαλκιδικής.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top