ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΝΤΟΥ! Σκληραίνουν στάση οι αγρότες-Κλείνουν δρόμους σε όλη τη χώρα

Με νέα νομοσχέδια και χαράτσια τους απαντά η κυβέρνηση

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται.  Κομβικά σημεία των εθνικών οδών κλείνουν το ένα μετά το άλλο από τα τρακτέρ των αγροτών.

Οι Θεσσαλοί απειλούν να διακόψουν την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

Άγριες διαθέσεις έχουν και οι Σερραίοι, οι οποίοι παραλίγο να πιαστούν στα χέρια με Βούλγαρους δημοσιογράφους. Ο ενδεχόμενος αποκλεισμός του τελωνείου του Προμαχώνα και ο κίνδυνος εγκλωβισμού εκατοντάδων Βούλγαρων μεταφορών στα σύνορα, απασχολεί καθημερινά τα δελτία ειδήσεων της γειτονικής χώρας.  Τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ και δύο κλούβες παραμένουν στη διασταύρωση του Σιδηροκάστρου, προκειμένου να μην αφήσουν τα τρακτέρ να ανέβουν στο συνοριακό σταθμό.

Επ’ αόριστον έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στον κόμβο της Νίκαιας, ενώ από αύριο Σάββατο ενδέχεται να κλείσει και το ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, οι Θεσσαλονικείς ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων στην Εγνατία Οδό, αλλά και στα Πράσινα Φανάρια,  στο δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο - Μακεδονία.

Εν τω μεταξύ, λάδι στη φωτιά ρίχνει η εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που προβλέπει ασφαλιστικό χαράτσι 14% για 650.000 αγρότες, το οποίο πρέπει να πληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Παράλληλα, τα υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής ανάπτυξης κατεβάζουν νομοσχέδιο, με στόχο να μπει ένα φρένο στη μαύρη διακίνηση αγροτικών προϊόντων. Τέλος, καθιερώνεται το ηλεκτρονικό τιμολόγιο, στο οποίο θα αποτυπώνονται η αξία των προϊόντων, η ημερομηνία αποπληρωμής και η τράπεζα στην οποία κατατίθενται τα χρήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top