Αλβανοί εθνικιστές ρημάζουν σπίτια Ελλήνων στα μειονοτικά χωριά –«Φοβόμαστε, βοηθήστε μας»

«Η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια» καταγγέλλουν κάτοικοι και τοπικοί άρχοντες

Σε κλίμα τρομοκρατίας ζουν τους τελευταίους μήνες οι κάτοικοι στα μειονοτικά χωριά του Αργυροκάστρου, εξαιτίας των αλβανών εθνικιστών. Όπως καταγγέλλουν στο Star, τους ληστεύουν καθημερινά, ενώ άγνωστοι καταστρέφουν κάθε ελληνικό σύμβολο, ακόμη και πινακίδες που είναι γραμμένες στα ελληνικά.

Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες έχουν γίνει 100 επιθέσεις στην περιοχή!

Οι δράστες λειτουργούν, όπως λένε, οι κάτοικοι βάσει σχεδίου! Μπαίνουν σε κλειστά σπίτια και τα κάνουν άνω κάτω. Αυτό που προκαλεί εντύπωση στους κατοίκους  είναι  ότι  δεν παίρνουν απολύτως τίποτα. Το ερμηνεύουν ως απόπειρα εκφοβισμού τους!

Οι κάτοικοι και οι τοπικοί άρχοντες καταγγέλλουν ότι η τοπική αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια παρά τα δεκάδες κρούσματα διαρρήξεων. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση προσπαθούν να προστατευτούν, όπως μπορούν και τοποθετούν ακόμα και κάγκελα σε πόρτες και παράθυρα. Κάποιοι φοβούνται  ακόμα και να μιλήσουν.

Στο χωριό Δερβιτσάνη ο κόσμος κλειδαμπαρώνεται στα σπίτια του. Εκεί τη φύλαξη των σπιτιών, την έχουν αναλάβει ομάδες νεαρών, οι οποίοι όλη τη νύχτα περιπολούν μέσα στα στενά δρομάκια του χωριού

Για το θέμα ηχεί ενημερωθεί και το ελληνικό προξενείο.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top