ΣΗΜΕΡΑ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους αξιωματικούς

Κρίνεται η τύχη τους

ΣΗΜΕΡΑ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους Τούρκους αξιωμ

Σήμερα, Πέμπτη, στις 15.00, κρίνεται η τύχη των 8 Τούρκων αξιωματικών, την έκδοση των οποίων ζητούν οι τουρκικές αρχές για σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016. 

Η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου θα έβγαινε την προηγούμενη Δευτέρα, αναβλήθηκε, όμως, για σήμερα, λόγω ασθένειας μιας αρεοπαγίτου και εξαιτίας του ότι οι διασκέψεις των άλλων δύο δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Αναμένεται, λοιπόν, να δούμε τι θα αποφανθεί ο Άρειος Πάγος για την έκδοση των Τούρκων αξιωματούχων στη γενέτειρά τους.

 

 

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας εξέδωσε αρχικά αντικρουόμενες αποφάσεις, ζητώντας την έκδοση των τριών Τούρκων από τους 8.

Όμως, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών αλλά και οι ίδιοι οι αξιωματούχοι άσκησαν έφεση, οπότε και το ζήτημα έφτασε στον Άρειο Πάγο. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, μάλιστα, τόνισε ότι «οι άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν, είναι ικέτες, ακόμη και αν είναι εχθροί της Ελλάδας. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα είμαι μέρος του προβλήματος που θα υπάρξει εφόσον εκδοθούν».

Τη μη έκδοσή τους έχουν υποστηρίξει, επίσης, δικηγόροι αλλά και πανεπιστημιακοί. Οι ίδιοι οι αξιωματούχοι υποστήριξαν πως εφόσον επιστρέψουν στην πατρίδα τους θα βασανιστούν, δεν θα δικαστούν με βάση αντικειμενικά κριτήρια και δεν αποκλείεται να βρίσκεται σε ισχύ η θανατική ποινή μέχρι την ημέρα της δίκης τους.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top