ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ στη καταπολέμηση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ η Ελλάδα! Κατρακύλησε 11 θέσεις

Επέστρεψε στα επίπεδα του 2014 σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ στη καταπολέμηση της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ η Ελλάδα

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 ολόκληρες θέσεις κατρακύλησε η Ελλάδα στο κατάλογο των χωρών με τη λιγότερη διαφθορά που κατήρτησε η Διεθνής Διαφάνεια.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα το 2016 βρέθηκε στην 69η θέση από την 58η που ήταν το 2015, φτάνοντας, όπως γράφει η Καθημερινή, στα επίπεδα του 2014.

Όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος, Α. Συρίγος, «στην χώρα μας έχει επανέλθει το φαινόμενο της μικροδιαφθοράς, της καταβολής δηλαδή μικροποσών στις δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους».

Επίσης η χώρα μας βρίσκεται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες της Ευρώπης, βάσει του δείκτη που αντικατοπτρίζει την αντίληψη που επικρατεί για τη διαφθορά στο δημόσιο τομέα και βασίζεται στην ανάλυση ειδικών οργανισμών για τη διαφθορά στο δημόσιο.

Έτσι, η Ελλάδα με 44 πόντους, βρίσκεται ανάμεσα στις πιο διεφθαρμένες χώρες της Ευρώπης μαζί με τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Κροατία, τη Σλοβακία, τη Μάλτα, την Τσεχία και την Κύπρο.

Στον αντίποδα των… αδιάφθορων χωρών βρίσκονται η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Νορβηγία, η Σιγκαπούρη, η Ολλανδία, ο Καναδάς, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top