Όργιο καταπάτησης της δημόσιας περιουσίας - Το πλούσιο ελληνικό δημόσιο

8 στις 10 δημόσιες εκτάσεις είναι καταπατημένες

Όργιο καταπάτησης της δημόσιας περιουσίας αποκαλύπτεται μέσα από επίσημα έγγραφα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Star, σύμφωνα με τα οποία 8 στις 10 δημόσιες εκτάσεις είναι καταπατημένες, ενώ οι αρμόδιοι υπάλληλοι υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τους τίτλους ιδιοκτησίας, καθώς δεν έχουν ούτε το απαραίτητο προσωπικό, αλλά ούτε και τα τεχνικά μέσα να το κάνουν.

Ελλάδα 2017. Οι διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας δε γνωρίζουν ποια είναι η δημόσια περιουσία. Τα μόνο στοιχεία που έχουν για να εντοπίσουν οι υπάλληλοι τα όρια των εκτάσεων είναι φάκελοι του 1930. Το Star αποκαλύπτει τις εκθέσεις από όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις δημόσιας περιουσίας που προκαλούν σοκ.

Ενδεικτικά, στην Κορινθία υπάρχουν 5.233 καταπατημένες εκτάσεις, στην Λακωνία 2.236, στην Αρκαδία 1.471, στην Αιτωλοακαρνανία 1.380, ενώ στα Χανιά έχουν καταπατηθεί 18 αιγιαλοί, 3 στρατιωτικά δημόσια κτήματα και ένα αρχαιολογικό.

Η φράση «είναι τόσο πλούσιος που δεν ξέρει τι έχει» ταιριάζει γάντι στο ελληνικό δημόσιο, το οποίο έχει μία τεράστια περιουσία, αναξιοποίητη και κυρίως καταπατημένη σε ποσοστό 80%.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top