Η e-ΓΙΑΦΚΑ του τρόμου! Internet café το στρατηγείο του συνεργού της Ρούπα

Πώς έφτασε στα ίχνη του η αστυνομία

Internet café το στρατηγείο του συνεργού της Ρούπα

Ένα internet café στην οδό Κοραή στη Νέα Σμύρνη ήταν το στρατηγείο του 37χρονου Γ.Χ., του ποινικού συνεργάτη της Πόλας Ρούπα.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο ο συγκεκριμένος χώρος και οι διαδικτυακές επικοινωνίες του αναμένεται να αναδείξουν πρόσωπα που ενδεχομένως σχετίζονται με τις ποινικό – τρομοκρατικές δραστηριότητές του.

Το κατάστημα και οι υπολογιστές που χρησιμοποιούσε φέρεται να είχαν μπει σε μια ηλεκτρονική παγίδευση για να εντοπιστούν οι συνομιλίες και οι επαφές του.

Εκεί πήγε 4 ώρες μετά τη σύλληψη της 48χρονης για να συνομιλήσει διαδικτυακά με συνεργούς του προκειμένου να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους και από εκεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατέστρωνε τα σχέδιά του και εδραίωνε τις ποινικό - τρομοκρατικές συνεργασίες του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για τουλάχιστον ένα μήνα, οι αστυνομικοί τον έβλεπαν να μπαίνει στο συγκεκριμένο χώρο, να παραμένει περίπου μία ώρα και στη συνέχεια να φεύγει για τα ραντεβού του χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές την παραλιακή λεωφόρο και την εθνική οδό προκειμένου να κινείται από τα δυτικά στα νότια προάστια και αντίστροφα.

Οι αστυνομικοί είχαν μπει ως πελάτες στο κατάστημα, κάθισαν στον ίδιο υπολογιστή για να δουν το ιστορικό περιήγησης και έβαλαν όλους τους υπολογιστές σε ένα δίχτυ παρακολούθησης από απόσταση.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διαπίστωσαν ότι οι ελάχιστες επικοινωνίες του με κινητό τηλέφωνο γίνονταν σε μεγάλη απόσταση από τα σημεία διαμονής και κίνησής του, ενώ χρησιμοποιούσε το Viber για να συνομιλεί με έγκλειστους συνεργούς του σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Ο 37χρονος έμενε σε σπίτι 80 τ.μ., αυτόνομο χώρο ενιαίας κατοικίας οικογένειας, στην οδό Αμφίκλειας στη Βούλα. Το είχε νοικιάσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, με τα στοιχεία ταυτότητας ενός ομογενούς από τη Ρωσία, ο οποίος του είχε παραχωρήσει ένα αυτοκίνητο Γκολφ, ιδιοκτησίας του, προκειμένου να το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του.

Αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούπα μάλιστα, οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής, έκριναν ότι είναι επικίνδυνο να τον συλλάβουν στο συγκεκριμένο σπίτι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο 37χρονος κουβαλούσε πάντα μαζί του δύο χειροβομβίδες, ένα πιστόλι Glock, το οποίο είχε υποστεί μετατροπή να ρίχνει κατά ριπάς και τρεις γεμιστήρες.

Στο αυτοκίνητό του επίσης εντοπίστηκαν πολλές συσκευές τηλεφώνων και πολλά ρούχα. Στο σπίτι είχε δύο πλαστές ταυτότητες με φωτογραφίες του και τα στοιχεία «Αντώνιος Μπουμής» και «Χριστόδουλος Χατζηανδρέου», δύο περούκες, μια λαστιχένια μάσκα, ένα φορητό ασύρματο, κινητά, κράνη, ρούχα, σημειώσεις και αποκόμματα εφημερίδων.

Ο Γ.Χ μετά τη σύλληψή του έδωσε αποτυπώματα, αρνήθηκε όμως να υπογράψει σε αυτά και να τον φωτογραφήσουν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Μάλιστα είχε επισκεφθεί την Πόλα Ρούπα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης τρεις μέρες πριν από τη σύλληψή του και DNA του έχει βρεθεί σε αυτό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top