ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR.GR: Διαβάστε ειδήσεις στις οθόνες του Μετρό όσο περιμένετε τον συρμό σας!

Πώς αντέδρασε το κοινό στη νέα αυτή πρωτοβουλία

Ξεκίνησε από σήμερα, Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017, η συνεργασία του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων με τους σταθμούς του Μετρό της Αθήνας. Το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα μεταφέρει καθημερινά στο επιβατικό κοινό τις «Εικόνες της Ημέρας», τη νέα υπηρεσία του Πρακτορείου.

Σε 132 συνολικά οθόνες θα προβάλλονται 20 φωτογραφικά καρέ με ειδησεογραφικούς υπότιτλους. Οι οθόνες είναι τοποθετημένες στις εισόδους και στις πλατφόρμες επιβίβασης και αποβίβασης των 41 σταθμών του Μετρό, με στόχο την ενημέρωση των επιβατών. Στόχος των «Εικόνων της Ημέρας» είναι να ανοίξει στο κοινό ένα παράθυρο στον κόσμο. Παράλληλα, προβάλλονται και χρήσιμες πληροφορίες της ημέρας, όπως εορτολόγιο, πρόγνωση του καιρού και πληροφορίες σχετικά με άλλους σταθμούς του Μετρό.

Το star.gr επισκέφθηκε τον σταθμό του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας», έναν σταθμό – κόμβο, που ενώνει την τρίτη γραμμή του Μετρό με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και που φιλοξενεί καθημερινά χιλιάδες επιβάτες. Μίλησε, επιπλέον, με τον κόσμο που βρισκόταν στην αποβάθρα προς τη στάση «Αγία Μαρίνα» για το πώς βλέπουν την πρωτοβουλία αυτή.

Μια κυρία 34 ετών που βρισκόταν στην αποβάθρα χάζευε την οθόνη με τις ειδήσεις. «Σήμερα το πρόσεξα και μου άρεσε πολύ!» δήλωσε στο star.gr. «Μου άρεσε που προβάλλονται ειδησούλες σε τίτλους και με εικόνες. Περνάει και η ώρα σου μέχρι να έρθει το Μετρό. Το χαζεύω, μου αρέσει», συνέχισε.

Μια νεαρή, 19 ετών, είχε αντίθετη άποψη. Φορώντας ακουστικά στ’ αυτιά της, έπαιζε με το κινητό της και είπε: «δεν με προσελκύουν πολύ, δεν τις βλέπω τις ειδήσεις. Βέβαια, δεν έχουν κάνει και κάτι για να τραβήξουν το ενδιαφέρον μας. Σαν κίνηση μου αρέσει, όμως, θα μπορούσα να τις παρακολουθήσω αν είχαν κάτι πιο ιδιαίτερο να δείξουν».

«Η αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ συνήθως τι δείχνει στην οθόνη» είπε στο star.gr ένας 28χρονος νεαρός. «Αν έδειχνε, όμως, κάτι πολύ ενδιαφέρον και έβλεπα κι άλλο κόσμο να παρακολουθεί, σίγουρα θα το παρακολουθούσα κι εγώ».

«Κάποια πράγματα είναι χρήσιμα, τα βλέπω» τόνισε ένας κύριος 76 ετών. «Περνάει λίγο η ώρα περιμένοντας να έρθει το Μετρό».

Ένας 20χρονος φοιτητής φάνηκε ότι αντιλήφθηκε την ύπαρξη των οθονών μόλις τον ρωτήσαμε. «Δεν ξέρω, η αλήθεια είναι ότι οι ειδήσεις δεν με ενδιαφέρουν και πολύ. Είναι ωραίο σαν πρωτοβουλία αλλά δεν με αφορά τόσο».

«Εμένα μου αρέσει πολύ» σχολίασε μια κυρία 49 ετών. «Περνάει ευχάριστα η ώρα σου».

Την ίδια συζήτηση πραγματοποιήσαμε και με τον υπεύθυνο λειτουργίας των οθονών. «Πάνω, στις οθόνες που είναι στα εκδοτήρια, δεν παρακολουθεί πολύ ο κόσμος, βιάζονται να προλάβουν και τρέχουν. Κάτω στην αποβάθρα έχουν πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, τους βλέπεις ότι μαζεύονται και παρακολουθούν».

Το μέχρι τώρα πόρισμα είναι ότι η προβολή ειδήσεων στις οθόνες αφορά, μάλλον, λίγο περισσότερο τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας κι όχι τόσο τους νέους. Οι τελευταίοι, στην πλειοψηφία τους, φορούν ακουστικά στ’ αυτιά και φαίνονται απολύτως προσηλωμένοι στο κινητό τους.

Να τονίσουμε στο σημείο αυτό ότι οι τίτλοι ειδήσεων που προβάλλονται δεν αφορούν τομείς πιο εξειδικευμένους, όπως πολιτική και οικονομία, αλλά πιο ανάλαφρα θέματα, γενικού ενδιαφέροντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία ξεκίνησε σήμερα κι ότι είναι φυσιολογικό πολύς κόσμος να μην έχει αντιληφθεί ακόμα την ύπαρξη των οθονών.  Δεν μένει παρά να δούμε το αποτέλεσμα στην πορεία του χρόνου. 

Ρεπορτάζ: Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top