ΘΕΡΙΖΕΙ Η ΓΡΙΠΗ! Έχουμε ΝΕΚΡΟΥΣ, αλλά δεν έχουμε εμβόλια και κρεβάτια!

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αγανακτισμένοι οι ασθενείς και οι συγγενείς τους

Σε έξαρση είναι η γρίπη στη χώρα μας. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες άλλοι νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να εμβολιαστούμε, έστω και τώρα. Ωστόσο, υπάρχει έλλειψη εμβολίων από τον Νοέμβριο. 

Αναλυτικότερα…. 

Οι χαμηλές θερμοκρασίες, η έλλειψη εμβολιασμού στις ευπαθείς ομάδες και οι διακοπές των Χριστουγέννων ευνόησαν την έξαρση της γρίπης και μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των νεκρών σε 8, ενώ 39 νοσηλεύονται με γρίπη σε ΜΕΘ.

Γιατροί είπαν στο Star ότι «τα κρούσματα στη χώρα μας αυξάνονται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο, κορυφώνονται τον Φεβρουάριο και το επιδημικό κύμα πέφτει από τον Μάρτιο και μετά».   

Οι εργαζόμενοι στην υγεία είναι ανάστατοι, καθώς όπως λένε, τα δημόσια νοσοκομεία είναι ανοχύρωτα και οι ασθενείς με γρίπη στοιβάζονται στα ράντζα ή μεταφέρονται σε άλλες κλινικές, αφού 150 κρεβάτια σε ΜΕΘ παραμένουν κλειστά.

Κι ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ μας συμβουλεύει να εμβολιαστούμε για τη γρίπη ακόμη και την τελευταία στιγμή, παρατηρείται έλλειψη εμβολίων, ήδη από τον Νοέμβριο κι αυτό γιατί φέτος έγιναν και τα 1.700.000 εμβόλια που είχαν παραγγελθεί.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΦΣ Κώστας Λουράντο, «ο ελληνικός λαός εμβολιάστηκε πολύ περισσότερο από άλλες χρονιές λόγω... διαφήμισης και φόβου, γι' αυτό και τα εμβόλια δεν φτιάσανε». 

Από τη μέρα που θα εμβολιαστεί κανείς, χρειάζονται 2 εβδομάδες για να αναπτυχτούν προστατευτικά αντισώματα. Άρα και εμβόλια να υπάρξουν, χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και η γρίπη ήδη είναι στην κορύφωση της.

Στη γειτονική Ιταλία, 8 άνθρωποι έχουν επίσης χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top