ΜΟΝΟ ΣΤΟ STAR: Σπάραξε ο πατέρας του 17χρονου που ΣΚΟΤΩΣΑΝ και ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ σε τροχαίο - "Δεν ήρθαν ποτέ να ζητήσουν συγγνώμη!"

Τι λέει ο πατέρας του άτυχου 17χρονου που εγκατέλειψε σε τροχαίο η καταζητούμενη από τη Europol οδηγός

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 29χρονη κατηγορούμενη, μέχρι να εκδοθεί στην Κύπρο μαζί με τους γονείς της, που βρίσκεται στη λίστα της Europol εδώ και περίπου 10 χρόνια, ως υπεύθυνη για τον θάνατο του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου σε τροχαίο δυστύχημα.

Στις 27 Δεκεμβρίου 2007, η 29χρονη παραβίασε κόκκινο σηματοδότη, χτυπώντας τον άτυχο 17χρονο και εγκαταλείποντάς τον στην άσφαλτο. Η κοπέλα οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, όμως αθωώθηκε. Τότε, ακολούθησε σκάνδαλο μεγατόνων. Όταν η υπόθεση άνοιξε ξανά, η δράστης είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Η καταζητούμενη έχει, πλέον, συλληφθεί, μαζί με τους γονείς της. Οι ελληνικές αρχές, μέσα σε δέκα μόλις μέρες, έφτασαν στα ίχνη τους.

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού, Πάμπος Ιωάννου, όλον αυτόν τον καιρό, δίνει τον δικό του αγώνα, προκειμένου να δικαιωθεί το παιδί του. Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», δήλωσε ότι εκείνος και η οικογένειά του ήταν σίγουροι ότι η καταζητούμενη κρυβόταν στην Ελλάδα, μαζί με τους γονείς της.

Με ανάρτησή του στο Facebook, συγκλόνισε, γράφοντας: «όσα ψέματα και δικαιολογίες πείτε, τόσο επιβαρύνεται η θέση σας».

 

 «Αυτό που με πληγώνει περισσότερο σαν πατέρας είναι ότι δεν ήρθαν ποτέ, μα ποτέ, να ζητήσουν μία συγγνώμη», σπαράζει ο πατέρας του 17χρονου. «Δυστυχήματα μπορούν να συμβούν, είμαστε άνθρωποι και κυκλοφορούμε στους δρόμους».

Σε δεύτερη ανάγνωση, ο κ. Ιωάννου ενοχλήθηκε πολύ από τα όσα συνέβησαν κατά τις έρευνες, κατά τη διεξαγωγή της δίκης και, φυσικά, από τη φυγή και την αποφυγή της δίκης. «Δεν είναι τόσο η τιμωρία της κοπέλας, αλλά η τιμωρία όσων ενεπλάκησαν σε αυτές τις παρανομίες που έγιναν».   

Τις επόμενες ημέρες, η καταζητούμενη θα εκδοθεί στην Κύπρο για να εκδικαστεί η υπόθεση εκεί.

 «Εμείς ελπίζουμε, τώρα που θα επιστρέψουν στην Κύπρο, οι ανακριτικές αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» λέει με σπασμένη φωνή ο πατέρας του Αιμίλιου, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η υπόθεση αρχικά. «Αυτό ζητάμε»

Μιλώντας για τον γιο του, ο κ. Ιωάννου λύγισε. «Ο Αιμίλιος ήταν ένα παιδί πολύ προγραμματισμένο, ένα παιδί που μελετούσε την επόμενή του κίνηση. Όταν έρχονται, λοιπόν, στο μυαλό μας εικόνες του τι θα μπορούσε να είναι σήμερα, αντιλαμβάνεστε πώς νιώθουμε», είπε βουρκωμένος.

Κλείνοντας, ήθελε να περάσει το δικό του μήνυμα σε όλους τους «ασυνείδητους» οδηγούς: «πρέπει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, είτε αυτές είναι καλές είτε κακές. Και πρέπει πάντα να συμβουλεύουμε τους νεαρότερους και να τους δίνουμε το παράδειγμα. Αυτά που περνάμε εμείς είναι σταγόνα στον ωκεανό συγκριτικά με το τι περνάει ο κόσμος γενικά. Πρέπει να είμαστε σωστοί, όσο πιο σωστοί γίνεται και, προ πάντων, δίκαιοι». 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top