Συνελήφθη στην Ελλάδα η Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ της Κύπρου–Σκότωσε και εγκατέλειψε 17χρονο στη Λεμεσό

Καταζητούνταν από το 2007

Συνελήφθη στην Ελλάδα η Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ της Κύπρου

Μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια, η ψυχή του 17χρονου Αιμίλιου Ιωάννου που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο στις 27 Δεκεμβρίου 2007, θα μπορέσει επιτέλους να γαληνέψει, αφού συνελήφθη στην Ελλάδα, η γυναίκα που τον χτύπησε με το αυτοκίνητό της και ήταν μέχρι τώρα η νούμερο ένα καταζητούμενη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της αστυνομίας, η Έφη Ηροδότου και δύο ακόμα πρόσωπα, συνελήφθησαν στην Ελλάδα μετά από πληροφορία που διαβίβασε η Ιντερπόλ Λευκωσίας στην ελληνική Ιντερπόλ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η Έφη Ηροδότου καταζητείτο με ευρωπαϊκό και διεθνές ένταλμα σύλληψης για να δικαστεί για υπόθεση θανατηφόρου τροχαίου δυστυχήματος, που συνέβη στις 04:45 τα ξημερώματα, της 27ης Δεκεμβρίου 2007, στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου.

Σύμφωνα με τις κυπριακές αρχές, η γυναίκα οδηγούσε το αυτοκίνητο το οποίο συγκρούστηκε με τη μοτοσικλέτα του άτυχου Αιμίλιου.

Μάλιστα η φωτογραφία της Ηροδότου βρισκόταν όλα αυτά τα χρόνια αναρτημένη στην ιστοσελίδα της Ιντερπόλ με την ένδειξη «Wanted».

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ, η νεαρή καταζητείτο για εγκλήματα που στρέφονται σε βάρος της ζωής και της υγείας.

(Ο 17χρονος, Αιμίλιος Ιωάννου)

Αρχικά, η Ηροδότου είχε αθωωθεί για τις κατηγορίες της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας και της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ και  της είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης με αναστολή για το αδίκημα της εγκατάλειψης σκηνής θανατηφόρου δυστυχήματος.

Στη συνέχεια, με οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, ασκήθηκε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφαση στο Ανώτατο Δικαστηρίου, το οποίο το 2009 ανέτρεψε την υπόθεση και διέταξε επανεκδίκαση. Αυτή εκκρεμεί μέχρι σήμερα επειδή η Ηροδότου είχε εξαφανιστεί στο εξωτερικό.

Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου αποκαλύφθηκε πως στην πρωτόδικη διαδικασία χρησιμοποιήθηκαν ψευδομάρτυρες, παραποιήθηκαν στοιχεία και τεκμήρια που ελήφθησαν από τη σκηνή του δυστυχήματος.

Επίσης, καταγγέλθηκε για χρηματισμό και η δημόσια κατήγορος, εναντίον της οποία ασκήθηκε ποινική δίωξη, η οποία τελικά ανεστάλη, μετά την υποβολή της παραίτησή της. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top