To έστρωσε για τα καλά στην Κρήτη-Το χιόνι έφτασε το μισό μέτρο

Μία πενταμελής οικογένεια, με δύο μικρά παιδιά αποκλείστηκε στο σπίτι της

Σχεδόν μισό μέτρο πυκνό,  αφράτο χιόνι έχει καλύψει το οροπέδιο Λασιθίου, προκαλώντας μικροπροβλήματα. Μία πενταμελής οικογένεια, με δύο μικρά παιδιά,  αποκλείστηκε στο σπίτι της,  έξω από το χωριό Σελιά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση των αρχών, για τον απεγκλωβισμό της.

Στο νομό Ηρακλείου η κίνηση των οχημάτων ήταν δύσκολη, παρά τη συνεχή προσπάθεια των εκχιονιστικών μηχανημάτων, που έδιναν σκληρή μάχη για να κρατήσουν το δρόμο ανοικτό.

Κατάλευκα παραμυθένια πλάνα μας έρχονται από το KritiTv και τα όμορφα Ανώγεια, όπου το χιόνι ξεπέρασε τα 30 εκατοστά.

Οι κάτοικοι του χωριού, προχθές έμειναν... στο σκοτάδι για ώρες, λόγω διακοπής ρεύματος, ενώ οι κτηνοτρόφοι που μένουν...πιστοί φρουροί στις στάνες τους -  σε υψόμετρο 1000 μέτρων - χρειάζονται... ποδαρόδρομο.. τριών ωρών μέχρι να κατέβουν στ' Ανώγεια.

Στα Χανιά το χιόνι έφτασε μέχρι την Μαλάξα σε υψόμετρο μόλις 480 μέτρων και οι κάθετοι δρόμοι προς τα Σφακιά και τον Ομαλό έκλεισαν Ένας οδηγός αυτοκινήτου, που κινούνταν στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνου, γλίτωσε τη ζωή του για ελάχιστά εκατοστά, όταν ένα δέντρο... προσγειώθηκε πάνω στο αυτοκίνητό του και και το διέλυσε!

Όλες οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Κρήτης ντύθηκαν στα λευκά και πολλές οικογένειες είπαν να απολαύσουν το, αρκετά...σπάνιο χειμερινό σπορ του...χιονοπόλεμου!

ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΛΟΓΩ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ

Στη Ροδόπη, εξαιτίας της κακοκαιρίας  σκοτώθηκε ένας άνδρας 76 ετών. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο ηλικιωμένος βρισκόταν στην επιχείρησή του , στην επαρχιακή οδό Κομοτηνής-Ιάσμου, όταν η πόρτα της εισόδου ξεκόλλησε από τους θυελλώδεις ανέμους και τον καταπλάκωσε  

Γιορτινές, λευκές εικόνες μας έρχονται και από τη Λέσβο, όπου η πρώτη μέρα της επέλασης του χιονιά πέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Παρόμοιο το σκηνικό και στη Χίο, όπου ερασιτεχνικά πλάνα θυμίζουν  μάλλον βόρεια Ελλάδα!

Και από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπου η... βόλτα ενός οδηγού, στα γραφικά Καλάβρυτα, ταξιδεύει και όλους εμάς σε ένα κατάλευκο, γιορτινό...  παραμυθένιο τοπίο! Οι δρόμοι, τα αξιοθέατα, τα δέντρα και τα αυτοκίνητα έχουν φορέσει τα άσπρα τους, με αποτέλεσμα ολόκληρη  η πόλη να μοιάζει πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.

Λίγο πιο πάνω, στο χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού οι πανοραμικές λήψεις drone, προετοιμάζουν τους λάτρεις των χειμερινών σπορ για τις....γιορτινές καταβάσεις τους στις χιονισμένες πλαγιές.

Μαγικά είναι και τα πλάνα από τον... κοντινό μας Παρνασσό, που για μία ακόμη Πρωτοχρονιά θα βουλιάξει από επαγγελματίες και επίδοξους σκιέρ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top