Δρόμοι καρμανιόλες και ανθρώπινος παράγοντας βάφουν την άσφαλτο με αίμα

H οικονομική κρίση έχει βγάλει στους δρόμους πραγματικά σαράβαλα!

Τροχαία δυστυχήματα με καραμπόλες αυτοκινήτων είναι δυστυχώς η καθημερινότητα στους ελληνικούς δρόμους. Η κάμερα του Star και ο Βαγγέλης Γκούμας κατέγραψαν δύο τροχαία σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας μέσα σε μόλις μισή ώρα. 

Γιατί συμβαίνουν όμως τόσα τροχαία;  Φταίει ο άνθρωπος, το αυτοκίνητο ,ο δρόμος ή όλα μαζί;

Ο ανθρώπινος παράγοντας φαίνεται ότι παίζει τον κυριότερο  ρόλο. Ο πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων, Παναγιώτης Μαδιάς είναι ξεκάθαρος:

-Πολλοί οδηγοί δεν γνωρίζουν τα σήματα της τροχαίας ή τα έχουν ήδη ξεχάσει

-Δεύτερος λόγος είναι το αλκοόλ

-Και τρίτος λόγος είναι η απόσπαση της προσοχής

Στην Λεωφόρο Κηφισίας, όπως θα δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ του Star, μια μικροσύγκρουση μεταξύ ενός φορτηγού και ενός αυτοκίνητου έδειξε σύμφωνα με τις μαρτυρίες και των δυο οδηγών ότι  ο ανθρώπινος παράγοντας ευθύνεται για το ατύχημα. 

Την ίδια στιγμή, η οικονομική κρίση έχει βγάλει στους δρόμους πραγματικά σαράβαλα, όπως αυτό που κατέγραψε, η κάμερα να κυκλοφορεί μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Μια ...ιδοκατασκευη που προκαλεί γέλια, αλλά μπορεί να προκαλέσει και κλάματα.

Ο Γρηγόρης Παρασκευάς, ιδιοκτήτης εξουσιοδοτημένου συνεργείου επιβεβαιώνει ότι η έλλειψη χρημάτων αναγκάζει τους οδηγούς να μην κάνουν πολλές φορές ούτε τις απαραίτητες επισκευές στα αυτοκίνητα τους παρά τις προειδοποιήσεις  .

Η Ελληνική Αστυνομία πάντως ενόψει της εορταστικής θα εφαρμόσει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top