ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ! ΜΗ τηλεφωνείτε στο 1990 - Δείτε γιατί

Χρήστες των social media είπαν να... παίξουν με την φωτιά

Φάρσα στην πυροσβεστική

Φωτιά πήρε το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής εξαιτίας κακόγουστης φάρσας που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο! 

Χρήστες των social media που είχαν όρεξη για παιχνίδι, σκέφτηκαν να παίξουν με την πυροσβεστική, αγνοώντας ότι το κάθε λεπτό για την συγκεκριμένη υπηρεσία είναι πολύτιμο, καθώς καθημερινά καλείται να σώζει ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Η ΦΑΡΣΑ 

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πως αν κάποιος πάρει τηλέφωνο στο 1990 θα κερδίσει δωρεάν Megabyte για το κινητό! Ο τηλεφωνικός αριθμός, φυσικά δεν υπάρχει, και «βγαίνει» στην Πυροσβεστική.

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και τον Μάρτιο του 2016. Όπως και τότε, οι κλήσεις γίνονται σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα της Πυροσβεστικής με αποτέλεσμα να είναι όλες οι γραμμές κατειλημμένες και μην μπορεί να επικοινωνήσει κανείς με τα περιστατικά που χρειάζονται την παρέμβασή της.

Το θέμα πήρε τέτοια έκταση που ανάγκασε την Πυροσβεστική να παρέμβει, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών. Όπως εξηγεί μέσω Twitter η Πυροσβεστική, το συγκεκριμένο τηλέφωνο δεν αντιστοιχεί σε εταιρία κινητής τηλεφωνίας, αλλά στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας και με κάθε τέτοια κλήση «φορτώνεται» το σύστημα και παρακωλύονται οι έκτακτες ανάγκες.

«ΜΗΝ ΚΑΛΕΙΤΕ ΣΤΟ 1990. Η προτεινόμενη ως προσφορά που υπάρχει στα social media για δωρεάν 500 ΜΒ αποτελεί κακόβουλη ενέργεια... και παρακωλύεται σημαντικά η ορθή λειτουργία του Συντονιστικού Κέντρου του Πυροσβεστικού Σώματος & το πυροσβεστικό έργο γενικότερα», γράφουν τα tweets της Πυροσβεστικής.. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top