Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι 2016: Γαλοπούλα, μελομακάρονα και... ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Έπεσαν οι τιμές - Δείτε παραδείγματα σε γλυκά και κρεατικά

Ελαφρώς πιο οικονομικό φαίνεται ότι θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι για τους καταναλωτές, καθώς οι τιμές στην αγορά φαίνεται πως έχουν υποχωρήσει.

Στη Βαρβάκειο οι επαγγελματίες έχουν ήδη κρεμάσει τις γαλοπούλες και περιμένουν τους καταναλωτές να αρχίσουν τις αγορές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Οι ίδιοι λένε στο Star, ότι αν και οι τιμές εμφανίζονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ο κόσμος εμφανίζεται διστακτικός στα ψώνια!

Οι τιμές των προϊόντων του παραδοσιακού Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού στα μεγάλα σουπερμάρκετ το 2016 είναι στα ίδια επίπεδα με το 2015, με μικρή μείωση κατά 0.28%, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών.

Στα ίδια επίπεδα και σε κάποιες περιπτώσεις πιο οικονομικά είναι και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά!

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κόσμος στην πλειοψηφία του κυνηγάει τις προσφορές. Συνολικά εκτιμάται ότι τα φετινά Χριστούγεννα σχεδόν 1 στα 2 προϊόντα που θα αγοραστεί θα σχετίζεται με κάποια προωθητική ενέργεια.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 

Αν μια οικογένεια πέρυσι πλήρωνε 35 ευρώ για μια 5κιλη γαλοπούλα, 24 ευρώ για κουραμπιέδες και μελομακάρονα και 16 ευρώ για ένα κιλό δίπλες,  το τραπέζι έβγαινε 75 ευρώ! Φέτος όμως μπορεί να βρει γαλοπούλα με 30 ευρώ, μελομακάρονα και κουραμπιέδες με 20 ευρώ και δίπλες με 12 ευρώ, και έτσι να πληρώσει για το τραπέζι 62 ευρώ! Άρα 13 ευρώ λιγότερα.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top