Αγόρασε κωδικούς κρατών στο «σκοτεινό διαδίκτυο» και άδειασε λογαριασμούς- Πώς να προστατευτείτε

Ο 20χρονος από την Λάρισα είχε προλάβει να ξοδέψει 3.000 ευρώ

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει η σύλληψη ενός νεαρού στη Λάρισα ο οποίος αγόρασε  από Ρώσσους χάκερς στοιχεία Ελλήνων καταθετών.

Οι χάκερς κατάφεραν να βουτήξουν στο σκοτεινό διαδίκτυο και να ψαρέψουν κωδικούς καρτών Ελλήνων πολιτών. Μετά τους κωδικούς αυτούς τους πούλησαν έναντι 20 μόλις ευρώ σε έναν εύπορο νέο από τη Λάρισα. Αυτός με τη σειρά του αγόρασε προϊόντα μέσω διαδικτύου, ενώ έκανε ακόμη και ανάληψη με κάρτα την οποία ο πολίτης δεν είχε προλάβει καν να ενεργοποιήσει.

Αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τον 20χρονο ο οποίος είχε αγοράσει προϊόντα συνολικής αξίας 3.000 ευρώ και είχε κάνει ανάληψη 900 ευρώ.

 Σύμφωνα με τους αστυνομικούς του ηλεκτρονικού εγκλήματος για να κρατάμε ασφαλή τα χρήματα μας όταν κάνουμε συναλλαγές στο διαδίκτυο θα πρέπει να πληρώνουμε με αντικαταβολή ή με προπληρωμένη κάρτα, διαφορετικά να χρησιμοποιούμε κάρτες με μικρό χρηματικό όριο.

 Το σκοτεινό διαδίκτυο παρομοιάζεται σαν ένα κρεμμύδι. Το ένα router καλύπτει το άλλο. Χρησιμοποιήθηκε για στρατιωτικούς σκοπούς όμως κατέληξε στα χέρια απατεώνων. Το σκοτάδι που καλύπτει την επικοινωνία του διαδικτύου βοηθά τους κακοποιούς να αγοράζουν ναρκωτικά, όπλα και να εκπορεύονται προσωπικά δεδομένα συμπολιτών μας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top