Το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ στον ΠΕΙΡΑΙΑ! Αρνούνται να φύγουν οι πρόσφυγες

Μοιράζει «φυλλάδια αγάπης» το υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά δεν τους πείθει να μετακινηθούν

Το ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ στον ΠΕΙΡΑΙΑ! Αρνούνται να φύγουν οι πρόσφυγες

​Τις 4.500 χιλιάδες ξεπέρασαν, σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή , οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που παραμένουν στους επιβατικούς σταθμούς του Πειραιά. Παρά την καθημερινή ενημέρωση από τις αρχές, οι περισσότεροι αρνούνται πεισματικά να μετακινηθούν, αφού θεωρούν πως τα κέντρα φιλοξενίας δεν έχουν να τους προσφέρουν τίποτα καλύτερο.

Για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, ωστόσο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι, που επιμένουν να μένουν σε μη οργανωμένες δομές φιλοξενίας μίλησαν στο Star εθελοντές γιατροί , που επισκέπτονται τους καταυλισμούς του Πειραιά.

“Υπάρχουν πολλές λοιμώξεις του αναπνευστικού, υπάρχουν δερματικές λοιμώξεις, υπάρχουν ψυχιατρικά και ψυχολογικά προβλήματα. Ένα παιδάκι για παράδειγμα 6 μηνών το οποίο για 5 μέρες δεν έτρωγε", είπε, ο εθελοντής νευρολόγος ψυχίατρος, Αλέξανδρος Ρομπότης.

Η προσπάθεια, μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων, ώστε πρόσφυγες και μετανάστες να πεισθούν να εγκαταλείψουν τους χώρους του λιμανιού, κόντρα στην καλοστημένη κομπίνα των διακινητών - εμπόρων ελπίδας, που τους παραμυθιάζουν, συνεχίζεται.

Ήδη το υπουργείο Ναυτιλίας έχει ξεκινήσει τη διανομή των «φυλλαδίων αγάπης» στους πρόσφυγες και στους μετανάστες που βρίσκονται στον Πειραιά, όμως εκείνοι παραμένουν καχύποπτοι, κατηγορώντας τους υπεύθυνους ότι δεν τους δείχνουν την πραγματική εικόνα που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας και υποστηρίζοντας πως στον Πειραιά οι συνθήκες είναι καλύτερες.

«Δεν πρέπει να ακούν, πρέπει να εμπιστευτούν την Ευρώπη, να εμπιστευτούν τις ελληνικές αρχές και να οδηγηθούν στους χώρους υποδοχής και να ακολουθούν γενικά τις οδηγίες», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος μετανάστευσης Δ. Αβραμόπουλος.

Μοναδική εξαίρεση το Σάββατο ήταν η μεταφορά κάποιων στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα στη Νέα Μάκρη. Μάλιστα λίγο αργότερα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλέγγυων προς τους πρόσφυγες από το σταθμό του ηλεκτρικού προς την Πύλη Ε1.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top