Ο έρωτας «χτύπησε» τον καταυλισμό της Μυτιλήνης: Η γνωριμία του ζευγαριού και το γαμήλιο γλέντι

Δυο πρόσφυγες ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου

Ο έρωτας «χτύπησε» τον καταυλισμό της Μυτιλήνης: Η γνωριμία του ζευγαριού και το γαμήλιο γλέντι

​Ο Νουρ και οι Λίντα είναι πρόσφυγες που μένουν στην Μυτιλήνη. Εκείνος έχει κουρδική καταγωγή και εκείνη αραβική. Έμεναν στην Συρία αλλά ο πόλεμος τους έφερε στην Ελλάδα… Προορισμός τους ήταν η Ευρώπη! Εκεί πίστευαν ότι μπορούσαν να ονειρευθούν χωρίς να φοβούνται.

gamos-1.jpg
Ωστόσο, τα σύνορα έχουν κ��είσει και εκείνοι ξέμειναν στον καταυλισμό δίπλα από το αεροδρόμιο του νησιού. Ένα ιδιαίτερο καταυλισμό για ευαίσθητες ομάδες, που ζουν και ονειρεύονται παρά το γκρίζο που απλώνεται μπροστά τους. Γνωρίστηκαν στον καταυλισμό, που για να φτάσουν πέρασαν τη θάλασσα του Αιγαίου και άφησαν πίσω τους μόνο ερείπια.

gamos-2.jpg
Ερωτεύτηκαν βαθιά από την πρώτη στιγμή και την Παρασκευή έγινε ο γάμος τους. Μέσα σε μία από τις σκηνές, η οποία στολίστηκε με λουλούδια, ενώ δεκάδες άλλοι πρόσφυγες που μέχρι πρότινος τους ήταν άγνωστοι φόρεσαν το πιο μεγάλο τους χαμόγελο για να υποδεχτούν το ζευγάρι.

metanastes-gamos.jpg

Το γλέντι άρχισε από νωρίς… Τραγούδια, χοροί, ευχές, δάκρυα, συγκίνηση αλλά κυρίως αγάπη… αγάπη που έφτανε μέχρι την Ράκα την πόλη- φάντασμα στην Συρία! Εκεί που είναι οι συγγενείς των νιόπαντρων και προσπαθούν να σωθούν από την μανία του πολέμου.

gamos-5.jpg

Η Παρασκευή ήταν μία διαφορετική μέρα για τον καταυλισμό στην Μυτιλήνη… ήταν μία μέρα ελπίδας και χαράς… μία ηλιαχτίδα στη βαρυχειμωνιά των αναμνήσεων τους!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top