Άρχισε η απόβαση των αγροτών: Στην Αθήνα από ξηρά και θάλασσα!

Έτοιμοι για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Επί ποδός η Αστυνομία

Άρχισε η απόβαση των αγροτών: Στην Αθήνα από ξηρά και θάλασσα!

Από αργά το βράδυ της Πέμπτης άρχισαν να καταφτάνουν στην Αθήνα οι πρώτοι αγρότες από τα μπλόκα, προκειμένου να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο, την Παρασκευή, στο Σύνταγμα. Στο μεταξύ, η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο ώστε κανένα τρακτέρ να μην εισέλθει στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Στο πλοίο της γραμμής ανέβηκαν οι αγρότες από το Ηράκλειο, τα Χανιά και το Ρέθυμνο, οι οποίοι, λίγο πριν τον απόπλου, άνοιξαν πανό στο λιμάνι και φώναξαν συνθήματα.

2466271_0 (1024x683).jpg

Σύμφωνα με εκπροσώπους τους, στο συλλαλητήριο θα βρεθούν περίπου 300 Κρητικοί, που θα ενώσουν τις φωνές τους με τους αγρότες από κάθε γωνιά της χώρας, ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και τη βελτίωση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Στο μεταξύ, στη Σπάρτη, τρακτέρ φορτώθηκαν σε ειδικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια της Αττικής, κάτι που, όπως σας έχουμε ενημερώσει, η Αστυνομία σκοπεύει να αποτρέψει.

2466125_0.jpg

Παράλληλα, αγρότες από τη Λάρισα, αλλά και περιοχές του θεσσαλικού κάμπου και τη Βόρεια Ελλάδα, θα κατέβουν στην Αθήνα με πούλμαν ή με τα αγροτικά τους αυτοκίνητα.

Το αγροτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας όλων των επαγγελματικών κλάδων ενάντια στο ασφαλιστικό, αφού συμμετοχή έχει δηλώσει η ΑΔΕΔΥ, ενώ συγκεντρώσεις στο υπουργείο Εργασίας και την πλατεία Κλαυθμώνος έχουν προγραμματίσει γιατροί, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες. Παράλληλα, το Σάββατο, κι ενώ οι αγρότες θα παραμένουν στο Σύνταγμα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο στην Ομόνοια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top